Η Νεολαία ΕΔΕΚ τιμά την Εθνική Αντίσταση

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Ως  Νεολαία ΕΔΕΚ τιμούμε την Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων και το έπος του 1940. Τιμούμε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού ο οποίος ενωμένος έδωσε τη μάχη ενάντια στην κατοχή, ανατρέποντας τα σχέδια και την επεκτατική πολιτική του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι.

Ο Ελληνισμός με τη μακραίωνη ιστορία του και τους αδιάκοπους αγώνες του διά την ελευθερία θριάμβευσε πανηγυρικά. Με μόνο στήριγμα την πίστη στον Θεό και στα ιδανικά της φυλής οι Έλληνες κατατρόπωσαν το φασισμό.

Σήμερα ο οικονομικός πόλεμος και η κατασπάραξη των ηθών μας προτάσσουν να παραμείνουμε στο μετερίζι των αγώνων πιο επιτακτικά από ποτέ.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ τιμώντας το έπος του ’40  διαβεβαιώνουμε ότι θα παραμείνουμε ακούραστοι φρουροί στους προμαχώνες για δικαίωση των αγώνων που τόσα χρόνια δίνει ο Ελληνισμός στη Ελλάδα αλλά και στη Κύπρο ωσότου η κάθε μορφής ελευθερίας να είναι καθημερινή απόλαυση και όχι ζητούμενο.

Νεολαία ΕΔΕΚ

28 Οκτωβρίου 2021

Share