Ο σαλεμένος Ταγίπ και ο εφησυχασμός της κοιμισμένης ηγεσίας μας

 

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και η Κύπρος μας εμφανίζεται πιο αδύναμη από ποτέ. Στρατιωτικά αποδιοργανωμένη και εθνικά αποδεκατισμένη. Όσο ο φρενήρης Σουλτάνος εξαπολύει  πολεμικές απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου η δική μας κυβέρνηση απαιτεί ηρεμία και ψυχραιμία. Βέβαια οι διαβεβαιώσεις του προέδρου πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας θυμίζουν τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του περί μη κουρέματος το 2013. Μάλλον οι πανηγυρισμοί για την νέα νίκη του προέδρου και ο ενθουσιασμός τους για τις μετακινήσεις τους από την Πινδάρου στα Υπουργεία και στα ανώτερα συλλογικά όργανα δεν τους επέτρεψαν να πληροφορηθούν τον εμβολισμό ελληνικού λιμενικού στα Ίμια! Ούτε την πλέον ξεκάθαρη απειλή του Ερντογάν για επεμβάσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο για διασφάλιση των κυριάρχων δικαιωμάτων τους!

 

 

Ως Νεολαία Εδεκ θέτουμε τον πιο αγνό μας προβληματισμό. Από πότε η Τουρκία απέκτησε κυρίαρχα εθνικά δικαιώματα στην Κύπρο μας και ενημερώνει την άβουλη διεθνή κοινότητα ότι κάθε της κίνηση είναι προς «διασφάλιση των συνόρων της και του κράτους της»; Από πότε κύριε Πρόεδρε γίναμε κομμάτι της Τουρκίας και δεν το καταλάβαμε; Μας εκτουρκίσατε και δεν το γνωρίζουμε;

 

 

Σε αντίθεση με τους δικούς σας χαριεντισμούς και παλιμπαιδισμούς σε εθνικά θέματα υψίστης σημασίας όπως είναι το προαναφερθέν η δική μας Νεολαία εκφράζει την ανησυχία της για τη δική σας ετσιθελική και άνευ όρων παράδοση στα τερτίπια ενός παράφρονος πολιτικού. Και επειδή σε αυτόν τον τόπο έχει κυριαρχήσει το ρητό «ο καθένας με τον νου που κουβαλά» εσείς θα ακολουθείτε τις διδαχές «των εθνοπατέρων» του 74 εμείς τα πεπραγμένα των κοκκινοσκούφηδων του Λυσσαρίδη, εσείς θα υποκλίνεστε στις Νατοϊκές επιταγές εμείς στα ηρωϊκά κατορθώματα των  50.000 Κούρδων αδερφών μας που χαρίζουν πτώματα στον Ταγίπ. Εσείς για μια Κύπρο υποδουλωμένη και τουρκική εμείς για μια Κύπρο ενιαία, ελεύθερη και δημοκρατική.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

13-02-2018

Share