Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

«Δικαιοσύνη και Προστασία για Όλους»

Η Διεθνής Ημέρα κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και της αμφιφοβίας γιορτάζεται ώστε να δοθεί προσοχή στις διακρίσεις που υφίσταται η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα βρίσκονται ακόμα αντιμέτωπα με περιστατικά παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, όπως αποκλεισμό, διακρίσεις, παρενόχληση και μερικές φορές ακόμη και δημόσια διαπόμπευση.

Η ισότητα και η απαλλαγή από τις διακρίσεις είναι θεμελιώδη δικαιώματα που ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την έμφυλη ταυτότητά τους.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ πάντα θα καταδικάζουμε σθεναρά τη βία, τις διακρίσεις, την παρενόχληση και τη ρητορική μίσους λόγω γενετήσιου προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή χαρακτηριστικών φύλου. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε χωρίς υποβιβασμό της ανθρώπινης υπόστασης, κακομεταχείριση ή ακόμη και δίωξη −ανεξάρτητα από το πώς αυτοπροσδιοριζόμαστε και ανεξάρτητα από ποιόν αγαπάμε− και το δικαίωμα αυτό πρέπει να προστατεύεται με αποφασιστικότητα προκειμένου να είμαστε όλοι ίσοι στην κοινωνία.

Γραφείο Τύπου
Νεολαίας ΕΔΕΚ
17 Μαΐου 2020

Share