Νεολαία ΕΔΕΚ: Ο λαός πρέπει να πει ΟΧΙ στους φασίστες του ΕΛΑΜ!

Η άνοδος των φασιστικών οργανώσεων στην Ευρώπη μας ανησυχεί ιδιαίτερα ως οργάνωση της Αριστεράς. Οι δίδυμοι εφιάλτες του Ναζισμού και Φασισμού την δεκαετία του 1930, προήλθαν από την ευρωπαϊκή κοινωνική και οικονομική δυσχέρεια που ακολούθησε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το αυγό του φιδιού έσπασε μετά το ξέσπασμα της Μεγάλης Ύφεσης. Η πλατιά διαδεδομένη μαζική οργή και σύγχυση, μαζί με τις αποτυχίες του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της περιόδου, διοχετεύθηκε ενάντια των κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων, οι οποίες μετατράπηκαν σε εξιλαστήρια θύματα του Φασισμού!

 

Σήμερα οι νεοφιλελεύθερες , αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη καθώς και οι επικίνδυνες παραχωρήσεις του στο Κυπριακό , οδηγούν το λαό στις καταπακτές του φασισμού. Ο φασισμός δεν έδωσε ποτέ λύση στα προβλήματα των ανθρώπων , δεν θα το κάνει τώρα!Ο κυπριακός λαός δεν πρέπει να ξεχάσει τα εγκλήματα που προκάλεσε ο φασισμός στην Κύπρο και τι περιουσία του άφησε υπό το μανδύα της ένωσης, μια μοιρασμένη πατρίδα, χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες, χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους… Δραττόμενοι της ευκαιρίας από την επίσκεψη του Ηλία Κασιδιάρη στην Κύπρο και της συνάντησης του με το παράρτημα της φασιστικής οργάνωσης στην Κύπρο ΕΛΑΜ, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως ο εν λόγω κύριος είναι persona non grata για τον κυπριακό λαό.

 

Ο λαός πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην δώσει δύναμη στους φασίστες του ΕΛΑΜ, να μην δώσει τη ψήφο του στους μισανθρώπους, ρατσιστές και φιλοχουντικούς υποψηφίους του.  Η εν λόγω οργάνωση δεν είναι τίποτε άλλο παρά  υμνητές των μαύρων εποχών των ασφαλιτών ΕΑΤ-ΕΣΑ και της ΕΟΚΑ Β΄.  Δεν διστάσαμε καμιά στιγμή στην ιστορία μας να παλέψουμε ενάντια στο Φασισμό! Δεν θα διστάσουμε ούτε τώρα! Για αυτό καμία ψήφο , καμιά εμπιστοσύνη στου φασίστες του ΕΛΑΜ. Να μην αφήσουμε την ιστορία να επαναληφθεί!

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

27/04/2016

 

Share