Συνέντευξη της Προέδρου της Νεολαίας ΕΔΕΚ Στέφανη Ανδρέου στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”

Η Στέφανη Ανδρέου είναι υποψήφια βουλευτής της ΕΔΕΚ στην Επαρχία Λευκωσίας

 

Διεκδικείτε για πρώτη φορά μια θέση στη Βουλή. Ποιο είναι το καινούριο στοιχείο που φέρνετε στην πολιτική και γιατί οι ψηφοφόροι να επιλέξουν εσάς;

 

Ζούμε σε μια εποχή όπου χαρακτηρίζεται από το οικονομικό και επαγγελματικό αδιέξοδο, την αδικία, την ανισότητα, την αναξιοκρατία, την ανειλικρίνεια, την έλλειψη αντικειμενικότητας, τη διαφθορά, το ρουσφέτι, τις πελατειακές σχέσεις.

Αποτελώ ένα από τα πρόσωπα της νέας γενιάς που βιώνω τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, της διαπλοκής. Με καθαρά χέρια, με ηθική, τιμιότητα, νέες ιδέες και προτάσεις, και με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο πάνω από όλα, θα αγωνιστώ για να αντιμετωπίσουμε όλα τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν την πατρίδα μας.

Σε μια τέτοια εποχή τολμώ να ζητήσω από το λαό να γίνει συνοδοιπόρος μου για να δημιουργήσουμε μαζί το αύριο που μας αξίζει!

 

Το Κυπριακό βρίσκεται σε σημείο καμπής και οι φωνές υπέρ ή κατά της ΔΔΟ εντείνονται. Οι πολιτικοί οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση έναντι του λαού. Η δική σας θέση ποια είναι;

 

Η εφαρμογή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα οδηγήσει στην απόσχιση των δυο κοινοτήτων, και θα βάλει ταφόπλακα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το πνεύμα της ΔΔΟ είναι βαθιά ρατσιστικό, διχοτομικό και αντιδημοκρατικό. Είναι αδιανόητο σε μια λύση να μην διασφαλίζονται οι τέσσερις βασικές ελευθερίες των πολιτών , ο σφετεριστής των προσφυγικών περιουσιών να έχει περισσότερα δικαιώματα από τον νόμιμο κληρονόμο και τα πολιτικά δικαιώματα, να μην διασφαλίζονται σε ολόκληρη την επικράτεια. Είναι αδιανόητο το δικαίωμα της λαϊκής κυριαρχίας να εκχωρείται σε ένα ξένο δικαστή για να καθορίζει με τη ψήφο του σημαντικές αποφάσεις λειτουργίας του κράτους.

Εκείνο που απαιτώ είναι μια λύση που δεν θα διαχωρίζει εσαεί το λαό με βάση την εθνοτική του προέλευση. Όπου Τ/κ και Ε/κ θα απολαμβάνουν ισότιμα δικαιώματα και πλήρως τις τέσσερις βασικές ελευθερίες σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να καλέσει τον λαό σε δημοψήφισμα και να θέσει καθαρό ερώτημα για την απόρριψη ή την αποδοχή της ΔΔΟ ως βάση συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος ώστε να πάρει εκ νέου τη λαϊκή νομιμοποίηση για την συνέχιση των συνομιλιών σε αυτή τη βάση.

 

Η έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο είναι γεγονός, ωστόσο όλοι παραδέχονται ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη όσον αφορά στη βελτίωση της οικονομίας. Απαριθμήστε επιγραμματικά τα πιο σημαντικά.

 

Τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι 25,000 νέοι μας που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για μια ευκαιρία εργοδότησης ως επίσης και οι δεκάδες χιλιάδες άνεργοι, οι βάρβαρες μειώσεις μισθών και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, οι κουτσουρεμένες συντάξεις και μισθοί, οι αποκοπές των κοινωνικών επιδομάτων, οι 15.000 και πλέον μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο εξαιτίας των βάρβαρων μέτρων της Κυβέρνησης και άλλες τόσες οι οποίες δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν και ετοιμάζονται να κλείσουν, οι 240.000 Κύπριοι συμπατριώτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι περικοπές στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, τα συσσίτια στα σχολεία, τα νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται υπό κατάρρευση, αποτελούν μια σκληρή πραγματικότητα η οποία εξακολουθεί να υφίσταται, παρά τη μεγάλη χαρά των κυβερνώντων για έξοδο από το μνημόνιο και τις δηλώσεις τους για οικονομική ανάκαμψη.

Όταν αυτά αντιμετωπιστούν, τότε μόνο θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας μας. Όταν θα αποπληρώσουμε και το τελευταίο σεντ στους ξένους δανειστές τότε μόνο θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πραγματική έξοδο από το Μνημόνιο.

 

Τα απανωτά σκάνδαλα αποκαλύπτουν και το μέγεθος της σήψης ανάμεσα στην κυπριακή κοινωνία και τους ανθρώπους σε θέσης κλειδιά. Πώς θα επέλθει η κάθαρση και πώς θα παταχθεί η διαφθορά;

 

Καθημερινά αποκαλύπτονται σκάνδαλα για τις μίζες που έλαβαν διάφορα πρόσωπα, τις μεγάλες εκροές χρημάτων στο εξωτερικό με συνεπακόλουθο τη φοροδιαφυγή, και γενικότερα τη διαφθορά δημοσίων προσώπων.

Χρήζει άμεσης αντιμετώπισης η πάταξη της διαφθοράς. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση και πλήρης διερεύνηση όλων των σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται δημόσια πρόσωπα, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης , να τιμωρηθούν και παράλληλα να δημευθούν οι περιουσίες τους και να επιστραφούν όλα τα χρήματα που καταχράστηκαν πίσω στον λαό.

Είναι λαϊκή απαίτηση η τιμωρία των ενόχων, όλων όσων οδήγησαν την πατρίδα μας στην οικονομική εξαθλίωση με μοναδικό στόχο ντο προσωπικό όφελος.

 

Βιογραφικό σημείωμα:

 

Γεννήθηκα στις 25 Ιανουαρίου 1989 και μεγάλωσα στην Πάφο.

Κατάγομαι από τον Λουτρό της Επαρχίας Λευκωσίας και την Λάπηθο της Επαρχίας Κερύνειας. Γονείς μου είναι ο Χρίστος Ησαΐα και η Ανδρούλλα Σιακαλλή , οι οποίοι κατάγονται από τον Λουτρό και την Λάπηθο αντίστοιχα. Είμαι παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής μου στο Λύκειο Κύκκου Πάφου το 2006, σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και απέκτησα πτυχίο Νομικής. Από το 2011 εργάζομαι ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Ξένιος Λ. Ξενόπουλος Δ.Ε.Π.Ε.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου διετέλεσα Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών Αγώνας Θεσσαλονίκης.

Το 2012 εξελέγηκα στην Κεντρική Επιτροπή του Κ.Σ ΕΔΕΚ. Από το 2012 υπήρξα μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας ΕΔΕΚ από τη θέση του Γραμματέα Φοιτητών.

Το 2014 εξελέγηκα Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ, θέση την οποία κατέχω μέχρι σήμερα.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

25/04/2016

Share