Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας

Η 15η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα κατά την οποία η διεθνής κοινότητα όρισε ως την επετειακή μέρα εορτασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η ημέρα αυτή οφείλει να είναι αφιερωμένη σε ολους εκείνους τους ήρωες που δεν δίστασαν να προσφέρουν την ζωή τους για την κατάκτηση του υψηλότερου πολιτικού αγαθού, αυτού της δημοκρατίας.

Στην Κύπρο, ο θεσμός της Δημοκρατίας βρίσκεται υπο αμφισβήτηση. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές “διώκονται” επειδη διεκδικούν ενα καλυτερο εκπαιδευτικό σύστημα. Τα δικαστήρια δικάζουν και καταδικάζουν κατά το δοκούν. Τα πιστωτικά ιδρύματα κλείνουν εν μια νυκτί, αλλά κανένας απο τους υπεύθυνους δεν οδηγείται στην φυλακη για οικονομικα εγκληματα. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισε να λύσει μόνος του το κυπριακό, οδηγώντας μας ενα στάδιο πριν την “θανατηφόρα” διχοτόμηση.

Ωστόσο εμείς σημερα οφείλουμε να γιορτάσουμε την παγκοσμια ημερα της δημοκρατίας. Η Νεολαία Εδεκ, η μοναδική Νεολαια του τόπου που αγωνίστηκε με θυσιες για την προάσπιση της δημοκρατίας, θα συνεχίσει να τασσεται υπερ όλων αυτών που με έντιμο τρόπο διεκδικούν καθημερινά ενα δίκαιο και αξιόπιστο δημοκρατικό πολίτευμα.

17-09-2018

Share