Νεολαία ΕΔΕΚ: Καταδικάζουμε το Ψευδοκράτος

Καταδικάζουμε σήμερα την παράνομη, μονομερή  και αποσχιστική ενέργεια ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην οποία προχώρησε η τότε τουρκοκυπριακή ηγεσία και η Άγκυρα. Καταδικάζουμε τις ενέργειες της Τουρκίας οι οποίες είχαν ως μοναδικό σκοπό το διαμελισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνέχεια της εισβολής της και της παράνομης κατοχής του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 15 Νοεμβρίου 1983, η Τουρκία, μέσω του Ραούφ Ντεκτάς, παραβιάζει τις συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου, τις συνθήκες εγκαθίδρυσης, που η ίδια υπέγραψε, εγγυώμενη την ασφάλεια και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβιάζοντας και αγνοώντας όλες τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, προχώρησε μονομερώς στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους, της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Αποτελεί ακόμη σαφέστατα μια απόπειρα της Τουρκίας να νομιμοποιήσει, όλα τα εγκλήματα που η ίδια διέπραξε εις βάρος του νησιού μας με την εισβολή της στις 20 Ιουλίου 1974, και όλων των εγκλημάτων της, ήτοι: τις εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων και αιχμαλώτων πολέμου, τη λεηλασία και καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς και γενικά όλα τα γεγονότα του 1974.

Παρά το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την παράνομη αυτή ενέργεια της Τουρκίας και παρά το γεγονός πως καμία χώρα ανά το παγκόσμιο πέραν της Τουρκίας δεν έχει αναγνωρίσει το ψευδοκράτους τους, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την απροθυμία της Τουρκίας προς το σκοπό εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού Προβλήματος.

Το Κυπριακό ζήτημα είναι θέμα εισβολής και συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής των εδαφών μας από την Τουρκία, κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου.  Μοναδική λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η απελευθέρωση.  Ζητούμε μια ελεύθερη και ενωμένη πατρίδα, χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις.   Μια πατρίδα στην οποία θα είναι πλήρως κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες όλων των Κυπρίων πολιτών

 

Αγώνας για μια Κύπρο Ενωμένη και Ελεύθερη!

 

‘’ Θα βγω στους δρόμους και στις πλατέες με ντουφέκια, φωνές, με συνθήματα!  Να ρεζιλέψω τους οπαδούς του συρματοπλέγματος! ‘’

Δώρος Λοΐζου

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

15 Νοεμβρίου 2015

Share