Η Νεολαία ΕΔΕΚ τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τιμούμε  την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.  Τιμούμε τον Ελληνισμό που αρνούμενος να αποδεχθεί μια ζωή δουλείας, ξένης τυραννίας και καταπίεσης κάτω από μπότα του Τούρκου δυνάστη, επαναστάτησε.  Επαναστάτησε και βγήκε νικητής.

Η σημερινή μέρα υπενθυμίζει σε όλους μας το δικό μας πατριωτικό  καθήκον. Η Κύπρος βρίσκεται υπό Τουρκική κατοχή . Οι Έλληνες επαναστάτες και  ελευθερωτές,  αποτελούν και πρέπει να αποτελούν φωτεινό  παράδειγμα για τον Κυπριακό λαό. Παράδειγμα για μέχρι τέλους διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των δικαίων του λαού μας. Η ιστορία μας δεν είναι μόνο  επέτειοι μνήμης αλλά είναι τιμή και οφειλή για συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση. 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ  τιμούμε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και τονίζουμε ότι εμπνεόμενοι από τον Αγώνα των Ελλήνων Ηρώων θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια  δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού Ζητήματος.  Μια λύση η οποία θα διασφαλίζει το σεβασμό όλων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών του Κυπριακού λαού και την πλήρη εφαρμογή των Αρχών της Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Κυπριακή Επικράτεια.

Ταυτόχρονα θεωρούμε χρέος μας να δηλώσουμε τη στήριξη μας σε όλους τους λαούς που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και θυσιάζονται στο βωμό της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Γραφείο Τύπου

 Νεολαίας ΕΔΕΚ

25 Μαρτίου 2022

Share