Νεολαία ΕΔΕΚ: Απ’ το μνημόνιο βγήκαν οι τράπεζες , όχι ο λαός!

Βγήκε η Κύπρος απ ‘ το μνημόνιο και πανηγυρίζει η Κυβέρνηση! Στις λαϊκές γειτονιές της Κύπρου μας , πάντως δεν είναι και τόσο διάχυτος ο ενθουσιασμός… Γιατί;

 

Διότι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες προσμένουν την κουτσουρεμένη σύνταξη για να επιβιώσουν, να δώσουν κατιτίς στα εγγόνια τους αφού οι γονείς τους πλέον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

 

Διότι, οι άρρωστοι πεθαίνουν αφού δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τα ακριβά φάρμακα που τους προσφέρει η κυβέρνηση και σύμφωνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου “πάντα θα υπάρχουν ακριβά φάρμακα…” . Και τι έγινε αν πεθαίνει κάποιος; Τυχαίνει ο λαός μας, όπως παρατηρείται να μην είναι προνομιούχος…

 

Διότι η ανεργία η μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής μας , γίνεται μέσο προπαγάνδας στα χέρια των Κυβερνώντων πανηγυρίζοντας δήθεν μειώσεις ! Μετέτρεψαν την ανεργία από ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα σε πογκρόμ φτηνού εργατικού δυναμικού για το Κεφάλαιο.

 

Διότι ο εργάτης, χρόνο με το χρόνο χάνει δικαιώματα, διεκδικήσεις και υποδουλώνεται στην υπεραξία του Κεφαλαιοκράτη και οι αλυσίδες του να γίνονται ακόμα πιο αφόρητες . Η εργατική τάξη αναγκάζεται να υποστεί τις βάρβαρες μειώσεις από την μισθοδοσία αφού είναι ευρέως γνωστόν ότι ποτέ μέχρι σήμερα το Κεφάλαιο στην Κύπρο δεν ήταν τόσο δυνατό όσο με την σημερινή Κυβέρνηση.

 

Διότι 15,000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν βάλει λουκέτο λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης που ευνοούν ουσιαστικά τις μεγάλες πολυεθνικές και ορισμένα ντόπια μονοπώλια.

 

Διότι η λαϊκή περιουσία ξεπουλιέται στους διεθνείς δανειστές και μεγαλοκαρχαρίες. Παρόλο, που εξήλθε η Κύπρος απ’ το Μνημόνιο, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεγυμνώσει το κράτος από την ΑΗΚ, την ΑΤΗΚ,τα λιμάνια μας. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι εργαλείο εφαρμογής της ελεύθερης αγοράς δημιουργώντας μονοπώλια και κέρδη για το Κεφαλαίο. Μας αρπάζουν την περιουσία μας , αυτά που χτίσαμε εμείς ως λαός με τόσο μόχθο και κόπο για να τα πάρει ένας Κεφαλαιοκράτης που θα μας ρουφάει το αίμα μέχρι την τελευταία σταλιά…

 

Διότι 240.000 Κύπριοι ζουν κάτω απ ‘το όριο της φτώχειας λόγω των συνεχή μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης και των αδηφάγων ταμείων των Τραπεζιτών. Γιατί ο καπιταλισμός είναι απάνθρωπος, είτε με μνημόνιο είτε με χωρίς μνημόνιο! Γιατί απ’ το μνημόνιο μπορεί να βγήκαν οι τράπεζες όχι όμως και ο λαός!

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

08/03/2016

Share