Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται ευρέως στις σφαγές και τους εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ κατά την περίοδο 1914-1923. Τα γεγονότα αυτά κατέληξαν στην εξαφάνιση του ελληνικών κοινοτήτων από την περιοχή όπου διαβιούσαν επί τρεις χιλιετίες.

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

XΑΘΗΚΑΝ 1130 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ , 960 ΣΧΟΛΕΙΑ ,815 ΧΩΡΙΑ ,

350 000 ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ  αποτίουμε φόρου τιμής στα θύματα της τουρκικής κτηνωδίας και δηλώνουμε παρόν στη συνέχιση του αγώνα για επιβολή παραδειγματικών κυρώσεων στην Τουρκία για τα ειδεχθή εγκλήματα που έχει πράξει. Είναι εθνικό χρέος να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη αυτής της μαύρης επετείου για τις μελλοντικές γενιές. Ακόμα τονίζουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία  πρέπει να ενισχύσει τους μηχανισμούς άμυνας έναντι του τουρκικού επεκτατισμού που απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την κρατική υπόσταση της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

19 Μαΐου 2022

Share