Τιμούμε την 1η Απριλίου

Γιορτάζουμε φέτος την λαμπρή επέτειο της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959.
Οι Αγωνιστές που αψηφώντας τις απειλές και τους κινδύνους, θυσιάστηκαν για την πολυπόθητη ελευθερία. Με πενιχρά μέσα και χωρίς φόβο , αγωνίστηκαν μέχρι τέλους για αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού.
Έτσι κερδίθηκε η ελευθερία με αίμα ηρώων και μας κληροδότησε την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως το πολυτιμότερο μας όπλο.
Η τόλμη και η οργάνωση των αγωνιστών ταπείνωσαν τους κατακτητές και απέδειξαν πως η ελπίδα και ο πόθος για ελευθερία δεν δαμάζονται. Γι’ αυτό και πολλοί από τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ εντάχθηκαν μετά στους Λόχους Ορεινών Καταδρομών του Βάσου Λυσσαρίδη, συμμετείχαν στην ίδρυση της ΕΔΕΚ, αντιστάθηκαν στη Χούντα και στο πραξικόπημα και ακολούθως στον Τούρκο κατακτητή.

<< Ναι, η πιο μεγάλη πράξη της ζωής μας είναι η απόφαση του θανάτου μας,Όταν υπάρχει κάποια διέξοδος όταν μπορείς και να τον αποφύγεις, και συ τον διαλέγεις σαν τιμή και σα χρέος για τους άλλους,πιο πέρα απ’ τις ανάγκες σου.Όποιος μπορεί να νικήσει μια στιγμή τη ζωή του , Νικάει και το θάνατο. Τ’ αληθινό μπόι του ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς . Τίποτ’ άλλο. Γεια σας. >>

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να κρατήσουμε ζωντανό τον αγώνα κατά της τουρκικής κατοχής μέχρι την αληθινή απελευθέρωση της πατρίδας μας, αυτό θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους αγωνιστές του 55-59 .

Γραφείο Τύπου
Νεολαίας ΕΔΕΚ
1 Απριλίου 2020

Share