Το Πολυτεχνείο θα ζει μέσα από τις πράξεις μας

Η 17η Νοεμβρίου έμελε να αλλάξει άρδην τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου. Δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός ούτε αποκύημα της φαντασίας μας όπως θέλησαν να το παρουσιάσουν η ηγεσία των Συνταγματαρχών, οι Χουντικοί και οι Εθνικιστές. Το Πολυτεχνείο ήταν, είναι και θα συνεχίσει να παραμένει ένα ζωντανό παράδειγμα αφοσίωσης στη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  και την ΠΑΤΡΙΔΑ.

 

 

Όταν οι εθνοπατέρες χουντικοί εγκληματούσαν εις βάρος του ελληνικού λαού, δολοφονώντας και εξορίζοντας πλήθος αριστερών και αντιφρονούντων χρησιμοποιώντας το πρόσχημα ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, υπήρξαν πολλές ανώνυμες γενναίες ψυχές που αποφάσισαν πως έπρεπε να αγωνιστούν θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για το κοινό καλό , για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 

 

Δεν ήταν μόνο φοιτητές ήταν πολίτες διαφόρων ηλικιών που διεκδικούσαν αυτό που τους στερούσαν με τόσο εγκληματικό τρόπο, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους. Δεν τους σταμάτησε τίποτα και κανένας. Ενός λεπτού σιγή προτού περάσουν στην σφαίρα της αθανασίας. Αγωνίστηκαν όμως έτσι όπως αρμόζει σε κάθε Έλληνα τραγουδώντας περήφανα και χωρίς το παραμικρό ίχνος φόβου  τον Εθνικό  Ύμνο κρατώντας ανά χείρας την ελληνική σημαία. Τραγουδούσαν ακόμα και όταν το τανκς έριχνε την πόρτα του Πολυτεχνείου και όταν οι ένστολοι πυροβολούσαν στα τυφλά. Άραγε ποιος Χουντικός ή φασίστας πέθανε με ανάλογο τρόπο; ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!

 

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ τιμά τη σημερινή μέρα έτσι όπως αξίζει σε αυτά τα άγνωστα παλικάρια. Ούτε με κροκοδείλια δάκρυα ούτε με κόκκινες σημαίες. Μονάχα με πράξεις. Ο αγώνας μας για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας μας δεν θα σταματήσει ποτέ. Θα είμαστε οι φύλακες της πατρίδας μας απέναντι σε αυτούς που θα επιχειρήσουν να καταπατήσουν τα δικαιώματα του κυπριακού λαού. Θα συνεχίσουμε να τιμούμε δια βίου την περήφανη γενιά του Πολυτεχνείου.

 

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

17-11-2017

Share