Ομιλία Προέδρου Νεολαίας ΕΔΕΚ στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο ‘’Σ’’

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,

 φίλες και φίλοι, Είναι με μεγάλη μου χαρά που σας καλωσορίζω στην εκδήλωση για τον 1 χρόνο κυκλοφορίας  του ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ, του εκφραστικού οργάνου της Νεολαίας ΕΔΕΚ

Ο Ρενος Πρέντζας έλεγε
Ζεις όσο έχεις όνειρα,
ζεις όσο με κάθε στόχο που κατακτάς, βάζεις στον εαυτό σου ένα καινούργιο στόχο.
Χωρίς όνειρα, χωρίς στόχους,
έστω κι αν ζεις είσαι ήδη νεκρός.”

Έτσι και για μερικούς από εμάς ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ  ήταν ένα ΟΝΕΙΡΟ , ένας ΣΤΟΧΟΣ  που έγινε πραγματικότητα.

Οφείλω να ομολογήσω πως μια από τις επιθυμίες της παρούσας εκτελεστικής γραμματείας όταν ανάλαβε ήταν να δημιουργήσει ένα νέο εκφραστικό όργανο το οποίο ουσιαστικά να διαμορφώνεται από τα μέλη της Νεολαίας ΕΔΕΚ, της ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑΣ και της Μαθητικής Κίνησης του ΑΓΩΝΑ.

 Ένα εκφραστικό όργανο που όπως και έγινε, δύναται να συντηρεί και να καταφέρνει να κρατεί σε εγρήγορση τις ίδιες τις οργανώσεις του

Παρά το γεγονός ότι όλοι επικοινωνούμε με την τεχνολογία – εντούτοις εμείς ως Εκτελεστική Γραμματεία της Νεολαίας ΕΔΕΚ νιώθαμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί με τα μέλη τους φίλους και τους συναγωνιστές μας με ένα πιο αν μου επιτρέπετε η έκφραση ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ  για τους πλειστούς τρόπο .

Όπως ΔΗΛΩΣΑΜΕ  και στο πρώτο τεύχος, η σοσιαλιστική Νεολαία του τόπου μας είναι εδώ, έχει θέση και επιτέλους έχει το δικό της εκφραστικό όργανο το οποίο δίνει πνοή και βήμα στις ιδέες των νέων της.

 Ένα εκφραστικό όργανο που απέδειξε πως στηρίζεται σε γερά θεμέλια, και δεν είναι καθόλου τυχαίο που παρ’ όλες τις δυσκολίες, ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ μας κλείνει επισήμως 1 χρόνο ζωής και πολιτικής παρέμβασης στον τόπο μας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η απαρχή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας δεν άρχισε με ούριους ανέμους αλλά εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου-της πανδημίας της COVID19-όπου βρήκαμε την δύναμη και τον τρόπο να ξεκινήσει το ταξίδι για τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ. 

Ο «Σ» εκδίδεται σε μηνιαία βάση και όπως είπα και στην αρχή σε αυτόν έχουν την δυνατότητα αλλά και την ευκαιρία να αρθρογραφούν όλα τα μέλη της Ν.ΕΔΕΚ, ΔΚΚΦ και ΜΚ και φυσικά οποίο εγγεγραμμένο μέλος της ΕΔΕΚ επιθυμεί . Η τελική απόφαση για το υλικό που πρόκειται να δημοσιευτεί λαμβάνεται από την Εκτελεστική Γραμματεία της Νεολαίας ΕΔΕΚ.

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ μας,
 όπως πολύ καλά γνωρίζετε βρίσκετε εδώ και ένα χρόνο καθημερινός σε όλα τα περιπτερά, αριθμεί πέραν τον 700 συνδρομητών και έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα 12 τεύχη με 32 σελίδες το κάθε ένα.

 Στον ένα χρόνο κυκλοφορίας  ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ φιλοξένησε 16 συνεντεύξεις συναγωνιστών, 47 άρθρα μελών και φίλων της νεολαίας ΕΔΕΚ και 12 αφιερώματα .

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την τεράστια προσπάθεια διαδραμάτισε και διαδραματίζει ο κ ΘΩΜΑΣ ΑΣΠΡΗΣ τον οποίο και ευχαριστούμε .
Ο κύριος Θωμάς ο οποίος ανάλαβε να ενισχύσει  με ένα πιο επαγγελματικό και τεχνοκρατικό τρόπο την όλη μας προσπάθεια , και ο οποίος  καθημερινός δίνει το 100% έτσι ώστε το τέλος του μήνα η έκδοση να είναι αψεγάδιαστη .

Θεωρώ σε αυτό το σημείο επιβεβλημένο,

 να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες,
Στο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τον συναγωνιστή Μαρίνο Σιζόπουλο  για την σημαντική του στήριξη σε όλη την πορεία της εφημερίδας
Στην συντακτική ομάδα της νεολαίας ΕΔΕΚ
Και εν τέλει στην εκτελεστική γραμματέα της Νεολαίας  ΕΔΕΚ  την συν. Στέλλα Ανδρέου για την καθημερινή δουλειά και την τεραστία συνεισφοράς στην εφημερίδα 

Μέσα από τα Φύλλα του ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε και να ενημερώνουμε την κοινωνία για τα θέματα και τα ζητήματα της καθημερινότητας μέσα από τον δικό μας ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ και ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΟ φακό .

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να αναφερθώ στην ίδια την  Νεολαία ΕΔΕΚ, η οποία  αντιλαμβάνεται και διατυμπανίζει  πως ζούμε σε μία κοινωνία όπου τα βασικά πλέον θεωρούνται “προνόμια”, όπου το κόστος ζωής ανεβαίνει και οι μισθοί μειώνονται και εν τέλει όπου η ίδια η νεολαία πληρώνει το βαρύτερο τίμημα παρά τις δεξιότητες και την σκληρή δουλειά μας.

   Προτεραιότητα για εμάς είναι ξεκάθαρα το Κυπριακό πρόβλημα,  τα ζητήματα της διαφθοράς και ο νέος του τόπου μας.
Οφείλουμε να καταπολεμήσουμε την γάγγραινα της διαφθοράς με στοχευμένες προτάσεις όπως η διασύνδεση της δημοσιοποίησης και ανάλυσης των φορολογικών δηλώσεων όλων των αξιωματούχων μαζί με το πόθεν έσχες τους, το οποίο αποδεδειγμένα δεν λειτουργά όπως θα έπρεπε. Παράλληλα, πρέπει να προχωρήσει επιτέλους το ζήτημα της προστασίας Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος για να τους δώσουμε την ευκαιρία να ξεσκεπάζουν ελευθέρα τα σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής στο τόπο μας.

   Όσο αναφορά τους νέους,

 καταρχάς πρέπει να βρούμε τρόπο να τους κρατήσουμε στον τόπο μας

και να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο του “brain drain” διαροή εγκαφάλων .

Κανένας νέος δεν πρέπει να ξοδεύει τα καλύτερα του χρόνια ψάχνοντας να φύγει από τον τόπο του και σπαταλώντας τον πενιχρό του μισθό σε υπέρογκα ενοίκια.
Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζονται άμεσα νομοθεσίες που θα κατοχυρώνουν αξιοπρεπή μισθό και ποιοτικές συνθήκες εργασίας στα πλαίσια της ίσης αμοιβή, ανεξαρτήτως φύλου.
Πρέπει ταυτοχρόνως να αναπτυχθεί μια βιώσιμη πράσινη στρατηγική που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και τέλος να δομηθεί σωστά ένα εθνικό πρόγραμμα κατασκευής φθηνών κατοικιών που να στοχεύει τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, τα νεαρά ζευγάρια και τις ορεινές περιοχές.

Όλα αυτά επιταχύνονται ΜΟΝΟ με την  ενασχόληση με τα κοινά, που σου δίνει τη δύναμη του να βάλεις και το δικό σου λιθαράκι προκειμένου να αφήσεις αυτό τον κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκες ,
επηρεάζοντας την κοινωνία βάσει των δικών σου ιδεών.
 Η ενεργός πολιτότητα είναι η κινητήριος δύναμη για ένα αύριο που δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε και πρέπει να διεκδικούμε.


ΤΕΛΟΣ

Ζητούμε να συνεχίσετε να στηρίζετε αυτή μας την προσπάθεια και να είστε σίγουροι ότι και εμείς νε την σειρά μας θα προσπαθήσουμε στο μέτρο τον δυνατοτήτων μας , Πάντα σε εθελοντική βάση να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΆΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΔΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΜΑΣ           ΓΙΑ ΕΣΑΣ        ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ

Share