Ειρήνη και Ενότητα στην Ευρώπη

Κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου γιορτάζεται η ειρήνη και η ενότητα στην Ευρώπη.

Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν» που σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, εκτελώντας τότε χρέη, Υπ. Εξ. Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης

Έτσι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον στην ζωή μας στον μέγιστο βαθμό. Επηρεάζει και βελτιώνει μέρα με την μέρα την ζωή μας.
Πολλές σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας προήλθαν μέσο της Ε.Ε. και φυσικά πολλά έργα ανάπτυξης έλαβαν χρηματοδότηση από αυτή.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά πως η Ευρώπη διανύει την μεγαλύτερη περίοδο σταθερότητας και ειρήνης και αυτό φυσικά οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στην Ε.Ε.

Για αυτους τους λόγους και άλλους τόσους, στις 26 Μαΐου καλούμαστε να στηρίξουμε μαζικά το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ, το κόμμα όπου συμμετέχει στην δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου που επηρεάζει τις δικές του αποφάσεις, πάντα προς το συμφέρον του απλού πολίτη!

Share