Ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλα τα παιδιά

Ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλα τα παιδιά
Οι ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, χωρίς εξαιρέσεις, αποτελούν, ίσως, το πλέον μεγαλεπήβολο πολιτικό πλάνο για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Η Κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τη πρόταση των Σοσιαλιστών για το Συμβόλαιο Εγγυήσεων για τα παιδιά.
Να θυμίσουμε, ότι μετά από πρόταση της ΕΔΕΚ, εφαρμόστηκε η άδεια πατρότητας στον τόπο μας, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από το Κοινοβούλιο για:
· Επιδότηση των εργαζόμενων μητέρων για φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιοκομικούς σταθμούς.
· Καθολική πληρωμή των 2 εβδομάδων γονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους γονείς.
· Αναβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου και θερινού σχολείου σε επίπεδο που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής ανταγωνιστικής κοινωνίας.
· Προσαρμογή των ωραρίων των βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων γονιών.
· Να εξεταστεί από την πολιτεία η δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν τάξεις νηπιαγωγείου και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ώστε τα παιδιά των εργαζομένων να τυγχάνουν ασφαλούς φύλαξης.
· Παραχώρηση κινήτρων στους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς για υιοθέτηση φιλικών πρακτικών για τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής όπως ευέλικτα ωράρια εργασίας, πληρωμένη γονική άδεια και πλήρη ωφελήματα για τους εργαζόμενους γονείς.
Γραφείο Τύπου
Νεολαίας ΕΔΕΚ
1 Ιουνίου 2021
Share