Διακήρυξη Νεολαίας ΕΔΕΚ για την 61η Επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συμπληρώνονται φέτος 61 χρόνια ζωής της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας. Μιας ανεξαρτησίας που επετεύχθη μέσα από θυσίες και αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού μετά το τέλος του εθνικοαπελευθερωτικού – αντιαποικιακού αγώνα του 1955 – 59.

 

47 ολόκληρα χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή και η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας εξακολουθεί να είναι τραυματισμένη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες συνεχίζουν να καταπατούνται.

 

Αποτελεί χρέος μας ο αδιάκοπος αγώνας για μια  δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού Ζητήματος.  Μια λύση η οποία θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του Κυπριακού λαού.

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε  να πορευόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και θα εντείνουμε τις προσπάθειές  για μια ορθή λύση. Τιμούμε τη γενέθλια ημέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλους τους ήρωες μας που με ζήλο, τόλμη και αδιάκοπο αγώνα θωράκισαν την Κυπριακή Δημοκρατία κατά τις κρίσιμες στιγμές της.

 

Αντλώντας διδάγματα από το παρελθόν μας και παραμένοντας συνεπείς στις αρχές, αξίες και ιδανικά μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δίκαια του λαού μας .

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

1/10/2021

 

Share