Μαθητές δύο ταχυτήτων, καταπάτηση ίσων ευκαιριών και αδικία

 

Μαθητές δύο ταχυτήτων, καταπάτηση ίσων ευκαιριών και αδικία . Αυτό νιώθει η μαθητιώσα νεολαία  μας μετά τις χθεσινές εξαγγελίες.

 

Οντάς για χρόνια σε ένα σχολικό περιβάλλον, όπου το εξεταστικό σύστημα, που θα κρίνει το μέλλον τους εξαρτάται από ένα τελικό γραπτό στο τέλος της σχολικής χρονιάς, η ανάγκη να βρίσκονται κοντά στους καθηγητές τους είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Η εμπειρία έδειξε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου, με αμφίδρομη επικοινωνία είναι πιο αποδοτική από την ίσως πολλές φορές απρόσωπη επικοινωνία πίσω από μια οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

Κι όμως το δικαίωμα αυτό έχουν στερηθεί κάποια παιδιά με τα ημίμετρα εν μέσω κορονοιου.

 

Διαχωρισμός και ανισότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές της πατρίδας τους, χωρίς πλάνο, χωρίς σχέδια και ενδεχομένως χωρίς ελαφρυντικά για αυτά τα παιδιά στις φετινές παγκύπριες εξετάσεις.

 

Με ένα ανεπαρκές και πολλές φορές χωρίς αντίκρισμα διαδικτυακό σεμινάριο αναμένουμε αυτά τα παιδιά σε λίγους μήνες να διεκδικήσουν το μέλλον τους και να περάσουν στο επόμενο στάδιο της ζωής τους.

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ θεωρούμε απαράδεκτη την μεταχείριση αυτών των παιδιών από το Υπουργείο Παιδείας και σίγουρα  χωρίς καμία δικαιολογία εφόσον ο χρόνος που είχατε στη διάθεση σας ήταν επαρκής για να βρείτε τις απαραίτητες λύσεις. Σας καλούμε έστω και την ύστατή να λάβετε σοβαρά υπόψιν τους Νέους και το μέλλον αυτού του τόπου και να μεταχειρίζεστε το Υπουργείο σας με το σεβασμό που του αρμόζει .

 

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

12 Νοεμβρίου 2020

 

 

Share