Καταδικάζουμε την όποια μορφή Εκφοβισμού

Με αφορμή τα τελευταία φαινόμενα που αποδεικνύουν την έξαρση του εκφοβισμού (bullying)  δραττόμαστε της ευκαιρίας να καταδικάσουμε την όποια μορφή του. Η αλλαγή στη σύνθεση και τη δομή της κοινωνίας, τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που ήρθαν ως επακόλουθο, η αγριότητα που έχουν να αντιμετωπίσουμε σε μία κοινωνία χωρίς έλεος και η εύκολη πρόσβαση στο Ιnternet έχουν κάνει το bullying πολύ πιο επικίνδυνο και σκληρό και οι περιπτώσεις που φτάνουν στους ειδικούς το αποδεικνύουν.

 

Το “bullying” αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια συνήθη διάσταση επιθετικής συμπεριφοράς που εκδηλώνεται κυρίως  μεταξύ ανηλίκων και απασχολεί ιδιαίτερα τη σχολική κοινότητα και ευρύτερα την  κοινωνία. Η οικογένεια, το σχολείο και κατ’ επέκταση ο εκπαιδευτικός έχουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή ή μη διαδικασία κοινωνικοποίησης του παιδιού, η οποία συνδέεται άμεσα με την αποτελεσματικότητα του τρόπου αντιμετώπισης επιθετικών συμπεριφορών και συγκεκριμένα του bullying. Ένα παιδί οχυρωμένο συναισθηματικά και νοητικά βρίσκει τη δύναμη να κινητοποιήσει εσωτερικούς μηχανισμούς για να αποφύγει τη θυματοποίηση και να καταδικάσει κάθε επιθετική συμπεριφορά.

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ δηλώνουμε παρών και συμπαραστάτες σε όλα τα θύματα  εκφοβισμού (bullying)  και στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για την απάμβλυνση αυτής της μάστιγας που κατασπαράζει άδικα τις ψυχές ενηλίκων και ανηλίκων.

 

 

Νεολαία ΕΔΕΚ

25 Φεβρουάριου 2020

 

Share