Το εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί

 

Σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος είναι ντροπή η Μέση Εκπαίδευση να νοσεί σε θέματα καθαριότητας και υγιεινής.

 

Στο φως της δημοσιότητας έχει φέρει εδώ και λίγες μέρες η Εφημερίδα Λεμεσός τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε ζητήματα καθαριότητας η Γ΄ Τεχνική σχολή Λεμεσού.

 

Μαθητές, καθηγητές και συμβούλιο Γονέων έχουν αναλάβει την καθαριότητα της Σχολής γιατί ύστερα από την συνταξιοδότηση μελών του τμήματος καθαριότητας από τις επτά καθαρίστριες που αναλογούν στο συγκεκριμένο σχολείο εργάζονται μόνο δύο. Αυτό το αδικαιολόγητο θέμα κάνει τους μαθητές της Γ΄ Τεχνικής σχολής να χάνουν από της διδακτική τους περίοδο για να καθαρίζουν τις τάξεις. Αυτό κάνει την δουλεία τους από δύσκολη μέχρι και ακατόρθωτη. Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 388 μαθητές αλλά δέχεται τόσο το πρωί όσο και το βράδυ μέχρι τις 21:00.

 

Τόσο ο Υπουργός Παιδείας κ. Καδής όσο και Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κ. Ηλίας Μαρκάτζιης είναι ενήμεροι για το θέμα εδώ και ένα μήνα ύστερα από επίσκεψη που έγινε. Και είχαν διαβεβαίωση ότι θα δουν το θέμα αλλά έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση .

 

Χρέος του αρμόδιου Υπουργείου αντί να συμμέτεχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις θα ήταν να είχε διευθετήσει το θέμα εδώ και μέρες.

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ καλούμε τους αρμόδιους φορείς να βρουν άμεσα λύση για τα προβλήματα που ταλανίζουν τις Τεχνικές σχολές πριν υπάρξει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα .

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

07-02-2018

Share