Χαιρετισμός Προέδρου Σοσιαλιστικής Νεολαίας ΕΔΕΚ σε εκδήλωση τιμής προς όσους αγωνίστηκαν υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας και καταδίκης του δίδυμου εγκλήματος του 1974 και της απόφασης για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

 

Συναγωνίστριες, Συναγωνιστές ,

Σας απευθύνω ένα θερμό καλωσόρισμα από τη Σοσιαλιστική  ΝΕΟΛΑΙΑ  ΕΔΕΚ

Τη νεολαία ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΛΟΙΖΟΥ

Του Βάσσου Λυσσαρίδη

Και όσων αντισταθήκαν και αντιστέκονται στο Φασισμό.

 

46 χρόνια από την προδοσία και το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου,

η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΔΕΚ , η ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑΣ και η ΜΚ ΑΓΩΝΑΣ , τιμά με την πορεία που προηγήθηκε, τους  αγωνιστές της αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους για την διασφάλιση της κυπριακής δημοκρατίας.

46 χρόνια μετά , καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 που άνοιξε το δρόμο στην Τουρκική εισβολή.

46 χρόνια μετά, με τις τραγικές συνέπειες να παραμένουν αναλλοίωτες, οφείλουμε να θυμόμαστε την μεγάλη προδοσία και το δίδυμο έγκλημα που στιγματίζει μέχρι και σήμερα την πατρίδα μας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ όσων θυσιάστηκαν για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την συνέχιση του αντικατοχικού μας ΑΓΩΝΑ ,

 

Μέχρι την δικαίωση της πατρίδας μας.

 

Μέχρι να εξευρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, την συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την μια ιθαγένεια, την μια νομική και διεθνή προσωπικότητα.

 

Μεγάλη μας προτεραιότητα και ύψιστος στόχος παραμένει ο ΑΓΩΝΑΣ για τον τερματισμό της κατοχής και της αποκατάστασης των δικαιωμάτων ολόκληρου του Κυπριακού λαού.

 

Αυτές τις μέρες με τις θύμησες της  προδοσίας και του εγκλήματος πιο έντονες δίνουμε το μήνυμα ότι η σοσιαλιστική νεολαία του τόπου μας είναι εδώ  και ότι θα  παραμείνουμε  ανυποχώρητοι  στον ΑΓΩΝΑ για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Θέλω να κλείσω  με τα λόγια του Βάσου ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ για την ελευθερία.

 

 

«Δεν θα αυτοκτονήσουμε για να μην μας δολοφονήσουν! Θα σταθούμε όρθιοι και θα παλέψουμε. Μια ζωή χωρίς ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη δεν έχει νόημα.

Από την στιγμή που αρχίζεις να αγωνίζεσαι συναντάς την έννοια αλλά και το βαθύ νόημα της ελεύθερης ζωής».

 

15 Ιουλ-20

 

Share