Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά

Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία.

Με ταξικούς αγώνες τιμάμε την προσφορά των νεκρών συνδικαλιστών, εργατών και αγωνιστών για την διασφάλιση και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων .

Φέτος η 1η του Μάη δεν είναι απλά μια διαδήλωση ,  αλλά όρκος συνέχισης του πολέμου κατά των μονοπωλίων και του Κεφαλαίου για την υπεράσπιση του μέλλοντος των παιδιών μας και της γενιάς μας.

Η Νεολαία  της σοσιαλιστικής ανοικοδόμησης του κόσμου και της κοινωνίας θα  συνεχίζει την ταξική πάλη και τους αγώνες που δόθηκαν από την παρισινή κομμούνα μέχρι την εξέγερση των λιμενεργατών στη Βρετανία, από τους αγώνες του Σικάγο μέχρι τους σύγχρονους αντικαπιταλιστικούς αγώνες της γενιάς μας για την ρήξη και την ανατροπή με τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό.

‘’ Μέρα Μαγιού μου μίσεψες, μέρα Μαγιού σε χάνω, άνοιξη, γιε, που αγάπαγες κι ανέβαινες απάνω. Στο λιακωτό και κοίταζες και δίχως να χορταίνεις άρμεγες με τα μάτια σου το φως της οικουμένης..’’

Γιάννης Ρίτσος

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

1 Μαΐου 2022

Share