Τιμούμε το Πολυτεχνείο

 ‘’Στ’ αυτιά μας Θ” αντηχεί κάθε χρόνο αυτές τις μέρες. Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο ο Σταθμός των ελεύθερων Ελλήνων: Γιατί τούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.’’

 

Τιμούμε σήμερα την ηρωική εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου 1973, η οποία ουσιαστικά αποτέλεσε την αρχή τους τέλους του καθεστώτος της Χούντας των Συνταγματαρχών.  Αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς νεκρούς του Πολυτεχνείου που με περηφάνια έγραψαν μια από τις λαμπρότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

 

Τα ελληνικά νιάτα γι’ άλλη μια φορά έδειξαν ότι αντιστέκονται στη βία, στο άδικο στη Χούντα και το φασιστικό καθεστώς! Υπερασπίστηκαν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία και θυσίασαν μέχρι και τη ζωή τους.

 

Σήμερα 43 Χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση των Φοιτητών του Πολυτεχνείου τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα.  Η ανάγκη απεξάρτησης μας από τους ιμπεριαλιστές, η ανάγκη μας και η θέλησή μας για απελευθέρωση και δημοκρατία, για ανθρώπινες συνθήκες ζωής μας ωθούν να στήσουμε τα δικά μας ‘’Πολυτεχνεία’’.  Για να  ξεμπροστιάσουμε τη βαρβαρότητα που στο βωμό του κέρδους στήνει πολέμους και γενοκτονίες ενάντια σε χώρες και  λαούς, οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπων στη μετανάστευση, βγάζει στην ανεργία τη νέα γενιά. Ατενίζουμε τούτη την ώρα προς το Πολυτεχνείο σαν φάρο καθοδήγησης του αγώνα μας.

 

Ας σταθούμε κι εμείς μπροστά στην πόρτα του Πολυτεχνείου, ταπεινοί προσκυνητές, κι ας προσευχηθούμε ν” απαλύνουν οι ψυχές όλων μας. Και η μνήμη να μη χρειασθεί παρά για να διδάξει σ” όλους μας πόσο μεγάλο είναι το χρέος μας να διαφυλάξουμε το αγαθό της δημοκρατίας και της ελευθερίας, Εθνικής, Πολιτικής, Κοινωνικής.
Νεολαία ΕΔΕΚ

17 Νοεμβρίου 2016

Share