Πως να διεκδικήσω το επάγγελμα των ονείρων μου

Ποιο είναι το σωστό βιογραφικό ;
Πως προετοιμάζομαι σωστά για μία συνέντευξη ;
Είναι το βιογραφικό μου ανταγωνιστικό ;
Είμαι ο κατάλληλος για αυτή τη δουλεία ;
Πως διαφοροποιώ τον εαυτό μου από τους υπόλοιπους ;

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ σε συνεργασία με την εταιρεία PowerImage Misco Cyprusδιοργανώνει Ημερίδα με θέμα ‘’ Πώς να διεκδικήσω το επάγγελμα των ονείρων μου’’. Το Σάββατο 7 Μαΐου στο Ξενοδοχείο Nicosia City Center στη Λευκωσία και ώρα 10:30

Περιγραφή προγράμματος

 

Η νεολαία με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο είναι μια από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που πολύ συχνά δοκιμάζεται στον τομέα της ανεύρεσης εργασίας. Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που ενέχει έντονο ανταγωνισμό, λόγω της αυξημένης προσφοράς υποψηφίων στην αγορά εργασίας και της χαμηλής απορρόφησής τους. Η δημιουργία θετικών εντυπώσεων από ένα βιογραφικό σημείωμα και τη συνέντευξη εργασίας είναι καθοριστικής σημασίας για τη διεκδίκηση της επιθυμητής θέσης εργασίας.

 

Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που εγγυώνται την επιτυχία ενός υποψηφίου σε μια συνέντευξη για τη θέση εργασίας που διεκδικεί, είναι καλό να ακολουθούνται κάποιες βασικές κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες ο δυνητικός εργοδότης να αποκομίσει μια θετική εντύπωση για τον υποψήφιο.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρουσιαστούν τεχνικές για την προετοιμασία δυνατών βιογραφικών σημειωμάτων, όπως επίσης και τεχνικές προετοιμασίας υποψηφίων για τη συνέντευξη εργασίας.

 

Στόχοι Προγράμματος


Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες αναμένεται να:
• Μπορούν να θέσουν κατάλληλους επαγγελματικούς στόχους
• Γνωρίζουν τους ορθούς τρόπους αναζήτησης κατάλληλων ευκαιριών εργοδότησης
• Μπορούν να ετοιμάσουν ένα δυνατό βιογραφικό σημείωμα
• Είναι σε θέση να συντάξουν μια ελκυστική συνοδευτική επιστολή
• Γνωρίζουν πώς να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη συνέντευξη εργασίας
• Γνωρίζουν κάποιες βασικές τεχνικές οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας στη συνέντευξη εργασίας

 

Σε ποιους απευθύνεται


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις ικανότητες προετοιμασίας βιογραφικών τους, όπως επίσης τις ικανότητες προετοιμασίας για τη συνέντευξη εργασίας.

 

https://www.facebook.com/events/1736099959970533/

Share