Νεολαία ΕΔΕΚ : Καλώς τα παιδιά της ΝΕΔΗΣΥ…

Μας εξέπληξε ευχάριστα η Νεολαία του “Δημοκρατικού” Συναγερμού, με την δημοσιοποίηση επιτέλους μιας πολιτικής ανακοίνωσης. Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν συνηθίσει με εκδηλώσεις και τοποθετήσεις χαμηλής πολιτικής και ποιότητας. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο των παιδιών!

 

 

Κατανοούμε ότι η Νεολαία του “Δημοκρατικού” Συναγερμού, προσπαθεί να λύσει τα σοβαρά πολιτικά προβλήματα που την ταλανίζουν και κάπως πρέπει να εξωτερικεύσει την κρίση. Από την μια έχει να ικανοποιήσει ένα ακροδεξιό ακροατήριο κάτοχοι “ενωτικών” σημαιών και εικονισμάτων του Γρίβα και από την άλλη το πιο ενδοτικό ακροατήριο οι οποίοι είναι κάτοχοι εικονισμάτων του Γλαύκου και του Κόφι Ανάν του σπάνιου είδους “λύση να ‘ ναι και ότι να ‘ναι”. Δύσκολο πράμα να ‘ σαι Δεξιός και να ντρέπεσαι που είσαι Δεξιός.

 

 

Επειδή μάλλον τα μαθήματα του Αβέρωφ Νεοφύτου δεν πιάσανε τόπο και πιαστήκατε πάλι ανενημέρωτοι θα παρουσιάσουμε εμείς το μάθημα στην θέση του κ.Αβέρωφ. Η ΕΔΕΚ απέρριψε την ΔΔΟ γιατί εξευτελίζει την Δημοκρατία, οδηγεί τον λαό σε φυλετικό διαχωρισμό, το κράτος σε αδιέξοδα και αυξάνει τις πιθανότητες για απόσχιση των κατεχομένων και κυρίως δεν διασφαλίζει την συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ΕΔΕΚ ουδέποτε δεν απέρριψε την ομοσπονδία. Και η Νεολαία ΕΔΕΚ ουδέποτε διαφώνησε με αυτό, αλλά στήριξε και θερμά αυτή την απόφαση.

 

 

Εμείς υποστηρίζουμε ότι χρειαζόμαστε μια νέα βάση. Μια νέα βάση λύσης η οποία θα οδηγήσει σε επίλυση του Κυπριακού και θα διασφαλίζει την μια, ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, αδέσμευτη και αδιαίρετη Κυπριακή Δημοκρατία, την μια ιθαγένεια, την μια νομική προσωπικότητα, την ενότητα του χώρου και των θεσμών. Μια λύση η οποία θα καθιστά την Κύπρο πατρίδα όλων των νόμιμων κατοίκων της. Μια Κύπρο ενιαία ανεξάρτητη και σοσιαλιστική. Σε ένα νησί όπου οι δυο κοινότητες, θα αναχθούν σε μια ενιαία λαϊκή και εθνική ταυτότητα, ενδυναμώνοντας το εργατικό – λαϊκό Κίνημα για περαιτέρω διεκδικήσεις, καθώς και με την ενοποίηση των συνδικάτων να μπορέσει η εργατική τάξη να προστατεύσει τα έννομα δικαιώματά της από τις επιθέσεις του Κεφαλαίου.

 

 

Όσον αφορά για την διακήρυξη του 19ου Παγκόσµιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, πουθενά δεν αναφέρεται σε αποδοχή της ΔΔΟ , αλλά σε “ομοσπονδιακή Κύπρο”. Αν χρειάζεστε οφθαλμίατρο μπορούμε να σας τον παρέχουμε δωρεάν δια μέσω της συντεχνίας μας ΔΕΟΚ.

 

 

Τέλος, η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ, γίνεται για να ενδυναμώσουμε το αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο νεολαίας, για να ανατρέψουμε το Κεφαλαιοκρατικό σύστημα, να φέρουμε ειρήνη και ελπίδα στον κόσμο! Ένα φεστιβάλ που δεν έχουν θέσεις οργανώσεις με βρώμικο εξτρεμιστικό παρελθόν , που προωθούν την καπιταλιστική ανάπτυξη και την εργατική τρομοκρατία, δεξιές οργανώσεις όπως η δική σας! Αφού έτσι και αλλιώς αρνηθήκατε να συμμετάσχετε σ’αυτό. Μάλλον δεν θέλετε ειρήνη…

 

 

Γραφείο Τύπου
Νεολαίας ΕΔΕΚ
07/10/2016

Share