ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ

 

‘’Δεν θα αυτοκτονήσουμε για να μην μας δολοφονήσουν’’

Βάσσος Λυσαρίδης

 

44 χρόνια περάσανε από το πρώτο χτύπημα του Αττίλα , 44 χρόνια από το στυγνό έγκλημα των εκτελεστών του Κυπριακού Λαού .  Η προσφυγιά , ο ξεριζωμός , ο πόνος , οι κραυγές των μανάδων των ορφανών και των εγκλωβισμένων ηχούν στα αυτιά μας όπως οι σειρήνες εκείνου του πρωινού της 20ης Ιουλίου. Ήχοι διαπεραστικοί και ανατριχιαστικοί που σε καλούν να μην ξεχάσεις αυτά που άφησες πίσω σου , αυτά που σου έκλεψαν , αυτούς που σου στέρησαν .

Ακόμα και αν θέλουν να πιστεύουμε ότι μας τους έφερε η όμορφη θάλασσα της Κερύνειας , ακόμα και αν μας αναγκάζουν να δεχθούμε την αλλοίωση της ιστορίας μας δεν μπορούν να μας επιβάλουν την εθνική μας αυτοκτονία .

 

Κυπριακέ Λαέ όσο ο Πενταδάκτυλος σκεπάζεται από το μόρφωμα των κατακτητών , όσο τα οδοφράγματα λερώνουν τα εδάφη της πατρίδας μας , όσο ο κατοχικός στρατός και οι πομπώδεις παρελάσεις του υπενθυμίζουν τη αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου 1974 εσύ οφείλεις να αντιστέκεσαι μέχρι να επιστρέψεις σπίτι σου.

Η Νεολαία ΕΔΕΚ υπόσχεται στο Κυπριακό λαό πως θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να πορευτούμε λεύτεροι σε λεύτερο Πενταδάκτυλο . Θα συνεχίσει να μιλάει για τη κατοχή , για το τούρκο εισβολέα , για τον εγκλωβισμένο και για τον αγνοούμενο έως ότου η πατρίδα μας παραδοθεί στο λαό μας λεύτερη και ενιαία .

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

20 Ιουλίου 2018

 

Share