Δεν θα περιμένουμε καμία προ τετελεσμένων εθνική εκποίηση για να βγούμε στους δρόμους

 

Η γενιά που μεγάλωσε διαβάζοντας όλα τα ΟΧΙ που κράτησαν αδούλωτη, περήφανη και αξιοπρεπή τη μικρή, διαλυμένη οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά Ελλάδα, πρέπει να «σιωπήσει», να σκύψει το κεφάλι ευλαβικά και συγκαταβατικά και να δεχθεί πως η Μακεδονία δεν είναι μία όπως την μάθαμε στα βιβλία της Ιστορίας μας. Η Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου, που δηλώνουμε περήφανα απόγονοί του, η Μακεδονία του Παύλου Μελά, που έπεσε μαχόμενος για την απελευθέρωσή της από ένοπλα Βουλγαρικά τάγματα, η Μακεδονία που πολέμησε με κάθε κόστος το Ναζισμό στην πρώτη γραμμή του πολέμου, αυτή η Μακεδονία που για χάριν της χύθηκε αίμα Ελληνικό ανά τους αιώνες, είναι πλέον Νότια Μακεδονία…… η Βόρεια παραχωρήθηκε ονομαστικά στα Σκόπια.

 


Το αν υπάρχει εθνική μειοδοσία στη συγκεκριμένη πολιτική απόφαση θα το κρίνει η Ιστορία. Ο κριτής όλων νικητών και ηττημένων. Για το αν τα Σκόπια δικαιούνται να φέρουν την ονομασία Βόρεια Μακεδονία αυτό θα το απαντήσουν μονάχα οι πολιτικοί. Διότι όταν έχεις απτά αρχαιολογικά, ιστορικά, γλωσσικά στοιχεία και τα αφήνεις επιλεκτικά στην άκρη για να προωθήσεις επιταγές της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, οφείλεις να δώσεις μια ξεκάθαρη απάντηση στους Έλληνες για την πολιτική – εθνική απόφαση που πήρες. Μια απόφαση που θα μπορούσαν να πάρουν άλλοι πολιτικοί δεκαετίες τώρα, όμως επέλεγαν να ασκήσουν το δικό του βέτο, να προτάξουν το δικό τους ΟΧΙ, για να κρατήσουν την Ελλάδα ζωντανή και μάχιμη στην πρώτη γραμμή. Για το αν αυτή η συμφωνία θα περιορίσει τα Σκόπια και θα προσδώσει δύναμη στην Ελλάδα, ας αρκεστούν στο γεγονός ότι επί 70 χρόνια θεωρούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες, απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου, απειλώντας μέχρι προσφάτως την Ελλάδα με πολεμική σύρραξη για να πάρουν αυτά που θεωρούν ότι τους ανήκουν. Για το αν τα Σκόπια και ο Ζάεφ πλέον θα ακολουθούν φιλελληνική πολιτική ας τους απαντήσουν αυτοί που πολεμήσανε για την Γιουγκοσλαβία και ποια στάση είχανε τότε απέναντι στις ειρηνευτικές δυνάμεις που έστειλε η Ελλάδα.

 


Επειδή όμως ζούμε στην εποχή του ΑΝ, μία ευθύνη θα αναλάβει η δική μας γενεά, δεν θα περιμένουμε καμία προ τετελεσμένων εθνική εκποίηση για να βγούμε στους δρόμους. Δεν θα ντρεπόμαστε να διαμαρτυρηθούμε για την εθνική μας ακεραιότητα μήπως μας χαρακτηρίσουν φασίστες. Η Νεολαία ΕΔΕΚ και η ΕΔΕΚ, που αγωνίστηκαν και με θυσίες και αίμα ηρώων κατά της Χούντας δεν μπορεί να ταυτιστεί από κανέναν ως κίνημα εθνικιστικά πρότυπα. Η Σοσιαλιστική Νεολαία της Κύπρου, σεβόμενη την ιστορία του ελληνικού έθνους, σεβόμενη το αίμα των Ελλήνων που χύθηκε για την Μακεδονική γη, σεβόμενη το αίμα των Μακεδόνων σε κάθε μάχη του Ελληνισμού για την επιβίωσή του, δηλώνει ξεκάθαρα πως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .

 

Γραφείο Τύπου
Νεολαίας ΕΔΕΚ
14 Ιουνίου 2018

Share