Η αντίσταση απέναντι στον φασισμό και στο ναζισμό δεν αποτελεί για εμάς απλα μια ιδεολογική μάχη

Η Νεολαία ΕΔΕΚ χαιρετίζει με ευχαρίστηση το ψήφισμα εναντίων της ανόδου της ακροδεξιάς και της εισόδου της στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.  Η αντίσταση μας απέναντι στον φασισμό και στο ναζισμό δεν αποτελεί για εμάς απλα μια ιδεολογική μάχη.
Ειναι μια μάχη για τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια του ΑΝΘΡΩΠΟΥ ενάντια σε όσους προσπαθούν να επιβάλουν δια της βίας εμετικες πολιτικές περί διαχωρισμού των ανθρώπων ως προς το χρώμα, το έθνος και το θρήσκευμα.  Πρακτικές εθνοκάθαρσης και γενοκτονιας εχει υποστεί πολλές φορές ο ελληνισμός και αποτελεί για εμάς περισσή ντροπή το γεγονός πως τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Κύπρο ανθούν φασιστικά κινήματα. Κινήματα που έχουν ως σκοπό μοναχα να πλήξουν την κοινωνία και την πατρίδα μας.
Η Νεολαία ΕΔΕΚ γνωρίζει πολύ καλά πως λαός που ξεχνά την ιστορια του ειναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει γιαυτό λοιπον και μεις αποφασισαμε να προτάξουμε την αγαπη έναντι της βίας, την ειρήνη έναντι του πολέμου και τον ανθρωπισμό μας ενάντια στη νεοναζιστική πολιτική μηχανη. Ακροδεξιά κόμματα εντός της Βουλής το μόνο που έχουν να προσφέρουν ειναι διχασμό φανατισμό και διάλυση.
Γραφείο Τύπου
Νεολαίας ΕΔΕΚ
11/11/2017

 

Share