Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των νέων για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές – Θέα Νικολάου

Μέσα στα πλαίσια εκστρατείας της Νεολαίας ΕΔΕΚ για ευαισθητοποίηση των νέων ζητήσαμε από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΕΔΕΚ να απαντήσουν τα πιο κάτω ερωτήματα. Συνεχίζουμε με την υποψήφια Θέα Νικολάου τhν οποίο ευχαριστούμε και της ευχόμαστε καλες επιτυχίες.

 

1) Οι νέοι δεν είναι το μέλλον είναι το παρόν. Ποια η γνώμη σας για το πιο πάνω σλόγκαν το οποίο ήταν και το σλόγκαν της ευρωπαικής εκδήλωσης νεολαίας που διεξήχθη στο Στρασβούργο;

 

Οι νέοι και το Παρόν και το Μέλλον! Έχουν σήμερα φορτωθεί όλα τα λάθη του παρελθόντος και τις συνέπειες που ακολούθησαν. Σε μία δύσκολη περίοδο, σε ευρωπαϊκό , αλλά και σε εθνικό επίπεδο, καλούνται να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες μίας ισοπεδωτικής περιόδου.
Για την αναδόμηση του Παρόντος αλλά και για ένα αειφόρο Μέλλον, ο κάθε νέος πρέπει να είναι παρόν στις εκλογικές αναμετρήσεις. Με το δικαίωμα της ψήφου του, να κρίνει, να επιβραβεύει, να τιμωρεί, αλλά κυρίως να Διεκδικεί!

 

2) Βλέπουμε στην χώρα μας να επικρατεί ενα σύστημα χωρίς αξιοκρατία και καθημερινά γινόμαστε θεατές δραματικών γεγονότων όπως τα πρόσφατα γεγονότα στο δικαστικό σώμα, την αστυνομία όπως και την καθημερινή καταπίεση και εκμετάλευση της εργατικής τάξης απο τους εργοδότες κυριώς του ιδιωτικού τομέα. Με ποίους τρόπους μπορεί να αλλάξει το μη αξιοκρατικό αυτό σύστημα μέσω των Ευρωπαικών θεσμών;

 

Παρακολουθούμε ένα σύστημα που νοσεί! Σύστημα όμως που εμείς συντηρούμε με την απάθεια και την ανοχή μας. Δεν απαιτήσαμε ποτέ να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί που έχουν κλονίσει όλες τις Ευρωπαϊκές Αξίες και Θεσμούς. Δεν το έχει πράξει η δικιά μας η γενεά, μπορείτε όμως να το απαιτήσετε εσείς! Το Παρόν και το Μέλλον!
Μέσα από τη εφαρμογή των Ευρωπαϊκών θεσμών και με γνώμονα πολιτικές που θα έχουν επιτέλους ανθρωποκεντρική προσέγγιση, θα είναι αυτονόητο να υπάρχει έλεγχος διαφάνειας, αξιοκρατικές διαδικασίες και ίση κατανομή, δημοκρατία.

 

Share