“Ερωτευτήκαμε τους Βιαστές μας!”

Από το σύνδρομο της Στοκχόλμης φαίνεται πως διακατέχεται η κυπριακή κοινωνία. Αυτό αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ένα αποτέλεσμα που επιτρέπει στους επί δεκαετίας “βιαστές” μας να συνεχίζουν να ξεπουλούν την πατρίδα μας και να καπηλεύονται τα όνειρά μας για ελευθερία.

 

 

Ίσως κάποιοι ηθελημένα να έχουν μνήμη χρυσόψαρου και να προτιμούν την λήθη ενός εγκλήματος από τον έννομο αγώνα για δικαιοσύνη. Μπορεί για αυτούς το κλείσιμο των κυπριακών αερογραμμών, το κούρεμα των καταθέσεων, η διάλυση της Λαϊκής Τράπεζας, η παρ’ ολίγον χρεωκοπία της Τράπεζας Κύπρου, η ιδιωτικοποίηση των κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, η εκποίηση της πρώτης κατοικίας να αποτελούν το αναγκαίο κακό για την οικονομική σωτηρία του τόπου μας. Μπορεί για αυτούς τα συγκεκαλυμμένα σκάνδαλα να μην υπάρχουν και να είναι πολιτικά τερτίπια της αντιπολίτευσης για το θεαθήναι. Δεν αποδέχονται ούτε το υψηλό ποσοστό νέων ανέργων, ένα ποσοστό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιφρονηθεί, όπως κάνανε στο τελευταίο debate οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας μας. Φτάσανε μέχρι το έσχατο σημείο αναισχυντίας να μας συμβουλεύσουν επιδεικτικά πως η εισβολή του 1974 ανήκει στο παρελθόν και πως οφείλουμε να ξεχάσουμε ότι έγινε για να πετύχουμε το αναμενόμενο εύρυθμο κλίμα στις διαπραγματεύσεις όχι βέβαια με τον εισβολέα μας αλλά με την “αδελφή” μας Τουρκία.

 

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ σεβόμαστε απόλυτα την ετυμηγορία του Κυπριακού λαού. Σεβόμαστε επίσης και την αντιδημοκρατική απόφαση των δύο υποψήφιων προέδρων να μην προβούν σε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στην πολιτική τους για το Κυπριακό ως μια απέλπιδα προσπάθεια συνεργασίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο ως γνήσια τέκνα του Βάσου Λυσσαρίδη, του Δώρου Λοΐζου, και των κοκκινοσκούφηδων δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα δεχθούμε την διχοτόμηση της πατρίδας μας ούτε την εκ περιτροπής προεδρία. Κόντρα σε όλους και σε όλα θα αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση της άλλοτε περήφανης Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενάντια σε αυτούς που επέλεξαν τον ηθελημένο εκτουρκισμό της πατρίδας μας, οφείλουμε να τους ξεκαθαρίσουμε εκ των πρότερων τις προθέσεις μας να ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΕΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΛΕΥΤΕΡΟ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ.

 

Γραφείο Τύπου

01-02-2018

Share