Διακήρυξη Νεολαίας ΕΔΕΚ για την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους

Προστίθεται σήμερα ακόμη ένας χρόνος ντροπής στο μητρώο της Κυπριακής Ιστορίας. Συμπληρώνονται 33 χρόνια σήμερα από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους , ως παράγωγο της τούρκικης εισβολής το 1974. Στις 15 Νοεμβρίου 1983, η Άγκυρα μαζί με την τουρκοκυπριακή ηγεσία υπό τον κ. Ντενκτάς προχώρησε στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο κατέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει στο νησί νέα τετελεσμένα. Η παράνομη αυτή ενέργεια της Τουρκίας και του κατοχικού στρατού καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και από όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

 

Φυσικά η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάνει τα αδύνατα, δυνατά για να δώσει νομική και πολιτική υπόσταση σε αυτό το έκτρωμα. Προσπαθεί δια μέσω των εξωφρενικών παραχωρήσεων, τους οδυνηρούς συμβιβασμούς να δημιουργήσει δυο κρατικές οντότητες στο νησί, ούτως ώστε να απολαμβάνουν και οι Τ/κ την δικής του ξεχωριστή κρατική οντότητα στα πλαίσια του ανθρωπισμού και της επαναπροσέγγισης

 

Υποδουλωμένες και εγκλωβισμένες οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στον πατριωτικό ρεαλισμό του Γλαύκου Κληρίδη συνεχίζουν απτόητες προς την νομιμοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου. Φροντίζουν την οποιαδήποτε διαφορετική άποψη για την λύση του Κυπριακού , να χρίζουν εθνικιστική, ρατσιστική και μισαλλόδοξη, στοχοποιώντας προσωπικότητες και πολιτικά κόμματα, καθημερινώς μέσω της ελεγχόμενης φιλοκυβερνητικής μερίδας του Τύπου. Οι πραγματικοί εραστές της διχοτόμησης είναι, οι γνήσιοι εκφραστές του ρατσιστικού λόγου είναι οι ίδιοι που θέλουν τον λαό διαχωρισμένο σε δυο κοινότητες βασισμένες σε φυλετικά και θρησκευτικά κριτήρια με την αιτιολογία της «διατήρησης του αισθήματος της ασφάλειας» . Οι αμετανόητοι εθνικιστές ουσιαστικά, είναι οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ αφού μέσω της διζωνικότητας, θέλουν να διασφαλίσουν την φυλετική καθαρότητα των δυο «κοινοτήτων».

 

 

Οι δολοπλόκοι της «όποιας λύσης» προσπαθούν να θεμελιώσουν ένα νέου τύπου Απαρτχάιντ στην Κύπρο, οδηγώντας τον λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ως Νεολαία ΕΔΕΚ θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε τα σχέδια της δικομματικής νομενκλατούρας, να γεννήσουμε μια νέου τύπου πολυπολιτισμικής κοινωνίας που θα σέβεται τη δημοκρατία και την ελευθερία, καταλύοντας τις διαχωριστικές γραμμές που θέλει να χαράξει ο δικομματισμός. Να ζήσουμε σε μια Κύπρο ενιαία , ανεξάρτητη και σοσιαλιστική , χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυήσεις.

 

Γραφείο Τύπου
Νεολαία ΕΔΕΚ
15/11/2016

 

Share