Νεολαία ΕΔΕΚ: ΟΧΙ στην προώθηση νόμου για την συνταξιοδότηση των γιατρών στο 68ο έτος

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ στην υπηρεσία σκοτεινών συμφερόντων έφεραν πρόταση νόμου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των κρατικών ιατρών στο 68ο έτος.

 

Κύριοι, η Δημόσια Υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά του κόσμου. Εάν εσείς επιθυμείτε να χειρουργήστε από συμπαθητικούς πλην 68χρονους κύριους και κυρίες έχετε κάθε δικαίωμα. Εμείς αντ’ αυτού προτιμάμε νεότερους ιατρούς στην παραγωγική τους ηλικία για να μας περιθάλψουν σε μια στιγμή ανάγκης.

 

Τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού για απόσυρση του Νόμου και επ ουδενί επαναφοράς του.

 

 

Διεκδικούμε εναρμόνιση των όρων εργασίας των ιατρών με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/88 σχετική με την οργάνωση του χρόνου εργασίας.

 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία ζητάμε:

  1. Ανά εικοσιτετράωρο, περίοδο ανάπαυσης ελάχιστης διάρκειας ένδεκα συναπτών ωρών.
  2. Ανά περίοδο επτά ηµερών, µια ελάχιστη περίοδο συνεχούς ανάπαυσης εικοσιτεσσάρων ωρών, στις οποίες προστίθενται οι ένδεκα ώρες ηµημερήσιας ανάπαυσης
  1. Ο χρόνος εργασίας να µην υπερβαίνει, ανά επταήµερο, τις 48 ώρες, κατά µέσο όρο, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών, ανά περίοδο αναφοράς το πολύ 4 μηνών, με βασική εβδομαδιαία εργασία τις 40 ώρες/εβδομάδα.
  2. Ο κανονικός χρόνος νυκτερινής εργασίας των εργαζομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει κατά μέσο όρο τις 8 ώρες ανά 24ωρο σε περίοδο μιας εβδομάδας

 

Επιπρόσθετα:

  1. Οριστική απόσυρση του νόμου για συνταξιοδότηση των γιατρών στο 68ο έτος ηλικίας
  2. Άμεσο διορισμό επιπρόσθετων γιατρών και νοσηλευτών ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά της Δημόσιας Υγείας
  3. Άμεση εφαρμογή ευέλικτου ΓεΣΥ, το οποίο θα μειώσει άσκοπα έξοδα στην υγεία και θα βελτιώσει την πρόσβαση και τις παροχές προς τους πολίτες
  4. Δημοσιοποίηση της διαδρομής των χρημάτων που δαπανήθηκαν μέχρι τώρα για το σχεδιασμό του ΓεΣΥ .

ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

1/2/2016

Share