Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Στις 5 Ιουνίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο , η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , η οποία εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους να αναλάβουν δράση για χάρη του πλανήτη συμβάλλοντας σε διαφορετικά γεγονότα και έργα σε όλο τον κόσμο.

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ, αναγνωρίζουμε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία και, ως εκ τούτου, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίξουμε και να αναλάβουμε δράση προς μια Κύπρο «φιλική» στο περιβάλλον.

 

Σύντομα θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από δραστηριότητες και εισηγήσεις που θα αφορούν στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.

 

Θα επιδιώξουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και τους φοιτητές σχετικά με τις συνθήκες υγείας που σχετίζονται με το περιβάλλον.

 

Στόχοι μας  είναι να είμαστε ενεργά πρότυπα για τη μείωση των ατομικών και συλλογικών κλιματικών επιπτώσεων στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή και να προωθήσουμε την ουσιαστική συμμετοχή των νέων με τοπικές και περιφερειακές δράσεις για το περιβάλλον και την ποιότητα του αέρα.

 

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για να δείξουμε πως  οραματιζόμαστε τον κόσμο μας. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τον πλανήτη μας και όλους εκείνους που ζουν σε αυτόν.

 

Τέλος, καλούμε την Ευρώπη να επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της για βιώσιμες και καινοτόμες πολιτικές για την αλλαγή του κλίματος και τις επιπτώσεις της στην υγεία και την ευημερία.

 

Μαζί, μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.

 

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

5 Ιουν. 20

 

Share