Το Υπουργείο Παιδείας να φροντίσει ουτοσώστε  να καταβληθούν άμεσα τα φοιτητικά επιδόματα

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια  μας, γιατί μέχρι στιγμής, πολλοί φοιτητές δεν έχουν λάβει ακόμη τo ειδικό επίδομα που δικαιούνται και που  αφορά το επίδομα για την  σίτιση, για την στέγαση, την αγορά πανεπιστημιακών βιβλίων, κτλ.

 

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που βιώνουν πολλά νοικοκυριά λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19, πολλές οικογένειες περίμεναν αυτά τα επιδόματα για να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις του  και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στο στάδιο υποβολής των αιτήσεων, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, οι φοιτητές παρέδιδαν τις αιτήσεις τους εντός ειδικών κιβωτίων που βρίσκονταν έξω από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που παραλάμβαναν τις αιτήσεις αυτές. Ως εκ τούτου, κάποιες από τις αιτήσεις που παραδόθηκαν, είτε χάθηκαν, είτε λόγω του όγκου των αιτήσεων, δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί και καταχωρηθεί από τους αρμόδιους λειτουργούς.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά δυστυχώς που βλέπουμε ελλιπή οργάνωση και δυσλειτουργία σε φορείς του δημόσιου τομέα. Το να στερείς όμως από κάποια παιδιά το δικαίωμα να καλύψουν βασικές ανάγκες σε τέτοιες περιόδους είναι απάνθρωπο.

 

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας  όπως παρέμβει άμεσα προς την Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης και  επανεξετάσουν στη βάσει των προηγούμενων ετών όλους τους φοιτητές που δικαιούνται την χορηγία αυτή και κατά το τρέχον έτος, ούτως ώστε να καταβληθούν τα επιδόματα αυτά, το συντομότερο δυνατόν.

 

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

16 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

 

Share