Κοινή Τοποθέτηση Νεολαίας ΕΔΕΚ και Μ.Κ. ΑΓΩΝΑΣ για την βία στα σχολεία

Η Νεολαία ΕΔΕΚ και η Μ.Κ ΑΓΩΝΑΣ, καταδικάζουν κάθε πράξη βίας, είτε σωματικής, είτε ψυχολογικής εντός και εκτός του σχολικού χώρου.

 

 

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γίναμε θεατές μιας αποτρόπαιας και βάναυσης πράξης βίας από μαθήτριες απέναντι σε μια άλλη συμμαθήτριά τους. Δυστυχώς οι “νταήδες” γεννιούνται μέσα από την κάκιστη ανατροφή που δίνει το οικογενειακό περιβάλλον, το χαλαρό πειθαρχικό πλαίσιο της εκπαίδευσης απέναντι σε τέτοια περιστατικά βίας που οδηγούν ακόμη στην ανοχή και στην αδιαφορία, καθώς και από την Παιδεία μας που αποτυγχάνει να αποτρέπει τους μαθητές από βίαιες συμπεριφορές.

 

 

Οι δυο σοσιαλιστικές οργανώσεις , απαιτούμε την ποινικοποίηση της βίας εντός των σχολικών χώρων. Η οικογένεια, η κοινωνία, το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για πάταξη της βίας στα σχολεία προτού θρηνήσουμε θύματα. Όλοι είδαμε πως οι δυο μαθήτριες κτυπούσαν με βια το κεφάλι του θύματος στο έδαφος, πόσες γροθιές δέχτηκε στο πρόσωπο, πως τις ξερίζωναν τα μαλλιά. Αδιανόητες σκηνές βίας στα κυπριακά σχολεία.

 

 

Η σκέψη μας είναι δίπλα στο θύμα που δέχτηκε αυτή την βάναυση επίθεση . Ελπίζουμε να αναρρώσει σωματικά και ψυχικά το κοριτσάκι.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ – Μ.Κ ΑΓΩΝΑΣ

14/10/2016

Share