Νεολαία ΕΔΕΚ: Βαγγέλη Γιακουμάκη ζείς…

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου Κρητικού νέου Βαγγέλη Γιακουμάκη διοργανώνει το Σάββατο  η Νεολαία ΕΔΕΚ. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στο Ρατσισμό η Νεολαία ΕΔΕΚ θα διανέμει ενημερωτικό υλικό στους δρόμους της Λήδρας και Ονασαγόρου από τις 16:30 – 18:00 με κεντρικό μήνυμα «Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;».

 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση ενός ολιγόλεπτου ενημερωτικού βίντεο για το ρατσισμό στο οποίο πρωταγωνιστούν γνωστοί Ελλαδίτες ηθοποιοί και προσωπικότητες, θα προβληθεί το πειραματικό βίντεο της ‘’action aid’’ και ένα βίντεο το οποίο δημιουργήθηκε με τη συνδρομή 100 συμπατριωτών μας , μεταξύ αυτών η Χριστιάνα Αριστοτέλους , ο Νικόλας Ιωαννίδης, ο Τάσος Ευαγγέλου, η Χριστιάνα Αντωνίου, ο Δημήτρης Παπαδάκης , ο Νίκος Νικολαΐδης, η Μαρία Βασιλειάδου , η Αντριάνα Αθανασίου, η Σοφία Πρωίμου και πολλοί άλλοι, οι οποίοι ενωμένοι μεταδίδουν το μήνυμά ‘’ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ’’.

 

Τα βίντεο θα προβληθούν στο χώρο μπροστά από το Παρθεναγωγείο (πίσω από την Εκκλησία Φανερωμένης). Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα δημιουργήσουν τα δικά τους αντιρατσιστικά μπαλόνια τα οποία θα αφεθούν , με την ελπίδα να μεταφέρουν τα μηνύματα αυτά σε κάθε γωνία.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ καλεί όλους τους νέους και νέες που επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με όποιο τρόπο επιθυμούν.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

20/03/2015

Share