Νεολαία ΕΔΕΚ: Για τους απαράδεκτους εκβιασμούς του Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών ως προς αναβάθμιση του Ψευδοκράτους

41 χρόνια λανθασμένων χειρισμών, εξευτελιστικών παραχωρήσεων στους Τ/κ ,  κωμικοτραγικών υποχωρήσεων των εκάστοτε διαπραγματευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οδήγησαν στη θέση του κατηγορούμενου την Κυπριακή Δημοκρατία και τους εισβολείς στη θέση του κατήγορου.

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε παγίδα ξανά. Η « πάγια» θέση του ΟΗΕ όπως διαφάνηκε, βγαλμένη από το εκτρωματικό και ετεροβαρές  Σχέδιο Ανάν, για απευθείας εμπόριο της Ε.Ε  με τα Κατεχόμενα , τίθεται ως εκβιασμός για να συρθεί η Κυπριακή  Δημοκρατία στις συνομιλίες και να δεχτεί  απαράδεχτες πρόνοιες όσον αφορά το Κυπριακό. Σε μια προσπάθεια ικανοποίησης  των αδηφάγων ορέξεων της Τουρκίας, ξεπερνούν τα όρια την νομιμότητας και της δικαιοσύνης.  Φυσικά τυχόν αναβάθμιση του ψευδοκράτους,  συνένοχοι στο έγκλημα που θα διαπράξει  ΟΗΕ και Ε.Ε, καθίστανται οι εκάστοτε κυβερνήσεις, οι οποίες αντί να διεξάγουν συνομιλίες με κύριο ένοχο την Τουρκία,  δίνουν πολιτική υπόσταση επί σειρά δεκαετιών, στην τουρκοκυπριακή κοινότητα δια μέσω των διακοινοτικών συνομιλιών.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ θεωρεί τον Γ.Γ του ΟΗΕ  ως αναξιόπιστο και καλοθελητή του Τούρκου εισβολέα, αφού όπως φαίνεται η συγκεκριμένη παράγραφος, δεν παρείσφρησε τυχαία, αφού η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, αρνήθηκε να αφαιρέσει την εν λόγω παράγραφο από το κείμενο μετά από διαβήματα της  Λευκωσίας.  Έκπληξη , επίσης δεν μας προκαλεί και η στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς , όπου σε έγγραφο  που απέστειλε στον Ιταλό πρωθυπουργό, η χώρα του οποίου προήδρευε τότε της Ε.Ε., τον ενημέρωνε ότι ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο θα παρέμεινε, μαζί με άλλους, στη λίστα όσων αναμένουν να τύχουν διαχείρισης. Φυσικά για να επανέλθει αυτός ο Κανονισμός της λεγόμενης άρσης απομόνωσης των Τ/κ πρέπει να υπάρξουν κάποιες διαδικασίες όπως σύσκεψη προέδρων, επιτροπή εξωτερικού εμπορίου και ολομέλειας. Η κυβέρνηση όμως σίγουρα θα γνωρίζει πως είναι επιτεύξιμη η επιστροφή του Κανονισμού ταφόπλακα για την Κυπριακή Δημοκρατία .

 

Δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία της επαναφοράς του Κανονισμού, αφού ΟΗΕ και Ε.Ε θέλουν να βάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την σύσταση μηχανισμού συνδιαχείρισης των υδρογονανθράκων με τους Τ/κ.  Η νέα συμφωνία που πέτυχε η Τουρκία με την Ρωσία για το νέο αγωγό πετρελαίου, την καθιστά ζωτικό ενεργειακό εταίρο και σύμμαχο για την φτωχή σε ενεργειακά κοιτάσματα Ευρώπη. Το τραγελαφικό όμως της Ιστορίας, είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με «μένος» εξέφρασε ότι γνωρίζει τις κινήσεις των Αγγλοαμερικανικών και του Γ.Γ …  όπου με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις προσπαθούν να εκβιάσουν την Κ.Δ για να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αφού πρώτα ο ίδιος υπαναχώρησε απ τις δεσμεύσεις του για τη μη διεξαγωγή των συνομιλιών μέχρι η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο απώτερος σκοπός , της επαναφοράς του Κανονισμού, είναι να εμπλέξει τους Τουρκοκυπρίους στη λήψη αποφάσεων που αφορά τη διαχείριση των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κ.Δ. Οι Τ/κ σύμφωνα με αναφορές του Νορβηγού απεσταλμένου  του Γ.Γ  των Ηνωμένων Εθνών, θα πρέπει να εκφράζουν άποψη για τη διαχείριση των υδρογονανθράκων , αλλά η Κ.Δ θα έχει τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ, θεωρεί απαράδεχτες και αντεθνικές τις ενέργειες του Γ.Γ του ΟΗΕ, αλλά και εξαιρετικά επικινδύνους τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε ένα τόσο μείζον θέμα . Δυστυχώς, θα πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι για την έκβαση του συγκεκριμένου ζητήματος, λόγω της μετριότητας και αμετροέπειας της Κυβέρνησης . Επιβάλλεται η ενότητα στο εσωτερικό της Χώρας, αλλά και η χάραξη μιας νέας διεκδικητικής γραμμής για το Κυπριακό. Νεοανανικά σχέδια εκκολάπτονται, από τους εταίρους του Νίκου Αναστασιάδη.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

20/01/2015

Share