Ανακοίνωση Νεολαίας ΕΔΕΚ για την παραίτηση Γιαννάκη Ομήρου

Η παραίτηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου αποδεικνύει την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια που διέκρινε τον πολιτικό και άνθρωπο Γιαννάκη Ομήρου όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ο Γιαννάκης Ομήρου,  αποτελεί τον πολιτικό, ο οποίος επί δεκαετίες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αντικατοχικού αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας,στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση των δικαιωμάτων του λαού και της κοινωνίας γενικότερα. Υπήρξε πιστός στρατιώτης του Κινήματος και εργάστηκε επί δεκαετίες για την ορθή του πορεία και ευημερία.

 

Η  Νεολαία ΕΔΕΚ θεωρεί,  ότι το Κίνημα θα  πρέπει να αισθάνεται περήφανο που είχε για Πρόεδρό της τον Γιαννάκη Ομήρου.  Η επί δεκαετίες προσφορά του αποτελεί κεφάλαιο ανεκτίμητο .

 

Αποτελεί  υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή του προς τη Νεολαία ΕΔΕΚ όλα αυτά τα χρόνια.

 

Η Κύπρος σε χρειάζεται και είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνεις στην πρώτη γραμμή των επάλξεων.

 

Το ιστορικό Κόμμα της ΕΔΕΚ,  οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν. Απαιτείται συλλογική ανάληψη ευθυνών από τους υπαιτίους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει  το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ . Αλλά και συλλογική δουλειά για στήριξη και ενδυνάμωση του ιστορικού Κινήματος της ΕΔΕΚ.

 

Ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί, πρέπει να δεσμευτεί ότι θα θέσει τις βάσεις για ανανέωση και αναζωογόνηση του χώρου, αλλά και να θεσπίσει μια πιο διεκδικητική και ριζοσπαστική πολιτική όπως αρμόζει σε ένα Σοσιαλιστικό Κίνημα. Το Κίνημα των ηρώων της Δημοκρατικής Αντίστασης, θα έχει αύριο, μέλλον και φωνή. Η Νεολαία ΕΔΕΚ στα πλαίσια του κοινωνικού συμβολαίου θα συνεχίσει αδιάκοπα τον αγώνα δίπλα στο Κίνημα για ένα αύριο όπου ο κυπριακός λαός θα σπάσει τα δεσμά της ντροπή που του έβαλαν οι εγχώριοι και διεθνείς «σύμμαχοι» του. Θα τα καταφέρουμε!

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

13/01/2015

Share