Ανακοίνωση Νεολαίας ΕΔΕΚ αναφορικά με την τραγωδία στο Μαρί

Η έκρηξη στο Μαρί την 11η Ιουλίου του 2011 υπήρξε η πλέον επώδυνη εθνική καταστροφή μετά τα γεγονότα του 1974. Η πολιτική γύμνια αυτού του κράτους, η ανικανότητα, η ανευθυνότητα, η ανεπάρκεια, η διαφθορά, η θεσμική ολιγωρία επιβεβαιώθηκαν ξανά και μάλιστα με τον πιο επώδυνο τρόπο.

 

Η εγκληματική αμέλεια του κράτους οδήγησε 13 παλικάρια στο θάνατο. Στέρησε μάνες από τα παιδιά τους. Στέρησε από μικρά παιδιά την πατρική αγκαλιά. Κατέστρεψε οικογένειες. Κατέστρεψε ζωές.

13 συμπατριώτες μας επιδεικνύοντας ηρωισμό, αυταπάρνηση και πατριωτική ευθύνη, χάρισαν την ζωή τους για την πατρίδα αυτή.

Χρέος δικό μας έναντι σε αυτούς τους 13 ήρωες και στις οικογένειές τους δεν είναι άλλο παρά μόνο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για πραγματική δικαιοσύνη.

 

Να αγωνιστούμε για την ανοικοδόμηση του κράτους, για θεσμική και πολιτική μεταρρύθμιση, για την καθιέρωση αρχών λογοδοσίας. Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες. Να μην ζήσουμε άλλα Μαρί, να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς και άλλες εθνικές καταστροφές. Ας μην αφήνουμε άλλο την τύχη μας σε χέρια αναξίων.

 

Ένα κεράκι θα ανάψουμε και φέτος στη μνήμη των αδικοχαμένων ηρώων μας … αλλά κυρίως για τις οικογένειές τους… Διότι οι ζωντανοί δεν ξεχνούν… Καλή δύναμη και ανεξίτηλη μνήμη.

 

Νεολαία ΕΔΕΚ

11 Ιουλίου 2017

Share