Oμιλία και απολογισμός δράσης απερχόμενης Προέδρου Νεολαίας ΕΔΕΚ , Στέφανης Ανδρέου , στο 14ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο της Νεολαίας ΕΔΕΚ

Έντιμε Υπουργέ Παιδείας και Πολιτισμού

Αξιότιμε Βουλευτή του Κινήματος Συν. Κωστή Ευσταθίου,

Αξιότιμε Ευρωβουλευτή του Κινήματος Συν. Δημήτρη Παπαδάκη,

Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί μου Χρίστο και Αιμιλία,

Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,

 

Καταρχάς θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω θερμά για την σημερινή σας παρουσία στο 14ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο της Νεολαίας ΕΔΕΚ.

 

Ανάμικτα τα συναισθήματα σήμερα.  Οφείλω να ομολογήσω ότι τις τελευταίες ημέρες έκανα ανασκόπηση των τελευταίων 2,5 χρόνων.  Μια διαδρομή με τα εύκολα και τα δύσκολά της, με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της.  Με τις όμορφες αλλά και τις άσχημες στιγμές της.  Αυτά έχει κάθε σχέση.  Το σίγουρο όμως είναι ότι ολοκληρώνεται μια όμορφη και ουσιαστική διαδρομή. Βαθύτατη η τιμή που μου έκαναν οι συναγωνιστές μου να ηγηθώ της Νεολαίας του Δώρου Λοίζου τα τελευταία 2,5 χρόνια.

 

Αναλάβαμε τον Δεκέμβριο του 2014 με πολλές δυσκολίες, οικονομικές και οργανωτικές. Έχοντας όμως όρεξη για δουλειά και διάθεση για αλλαγή.  Θέσαμε αρχικά ως στόχο την δημιουργία των πυρήνων μας σε όλες τις Επαρχίες, την δημιουργία των Επαρχιακών μας Επιτροπών, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία της νεολαίας μας στα ΜΜΕ, στον έντυπο τύπο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ουσιαστική συμμετοχή μας στα δρώμενα του Κινήματος, την ουσιαστική παρέμβασή μας στα δρώμενα της Κυπριακής Κοινωνίας, την συνέχιση και εντατικοποίηση του αντικατοχικού μας αγώνα, του αγώνα μας για εξεύρεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής λύσης, με ουσιαστικές δράσεις και παρεμβάσεις, την διεκδίκηση των συμφερόντων του λαού μας, την στήριξη των συμπολιτών μας και των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας. Όραμά μας, ήταν να καταστήσουμε την Νεολαία της ΕΔΕΚ την πρωτοπόρο δύναμη στον αγώνα για ελευθερία, για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη.  Αλλού τα καταφέραμε.  Αλλού όχι όπως και όσο θα θέλαμε.

Ξεκινήσαμε από τον Ιανουάριο του 2015 τις προσπάθειες για επανασύσταση των Επαρχιακών μας Επιτροπών.  Η αποστροφή των νέων από την πολιτική και τους πολιτικούς οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν το βασικό εμπόδιο που αντιμετωπίσαμε.  Καταφέραμε όμως να στελεχώσουμε τις Επαρχίες Λεμεσού, Πάφου και Αμμοχώστου.  Παρέμεινε ανεκπλήρωτος στόχος, τότε, η επανασύσταση της Επαρχίας Λευκωσίας και της Επαρχίας Λάρνακας.  Παραδίδουμε σήμερα όμως έχοντας εκπληρώσει το στόχο αυτό. Τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκαν οι νέες Επαρχιακές συνδιασκέψεις της Νεολαίας μας.  Όλες οι Επαρχίες έχουν στελεχωθεί με άξιους και ικανούς συναγωνιστές που επιθυμία τους είναι η συνέχιση του Αγώνα για εκπλήρωση του οράματος του Δώρου μας και του Γιατρού μας για μια πατρίδα Λεύτερη και ευημερούσα.

 

Δεύτερος μας στόχος ήταν η ενδυνάμωση της Μαθητικής Κίνησης του Αγώνα και ακολούθως της Φοιτητικής Κίνησης του Αγώνα.  Με την ουσιαστική δουλειά του Συναγωνιστή Πάμπου Χαραλάμπους, η Μαθητική Κίνηση του Αγώνα ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές.  Με τη διοργάνωση εκπαιδευτικών τριημέρων, με την εκπροσώπηση και ουσιαστική συμμετοχή σε παντώς είδους εκδηλώσεις, με ουσιαστική συμμετοχή σε διάφορους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μαθητιώσας Νεολαίας, με την πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αντιρατσιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, δενδροφυτεύσεις, ενημερώσεις.  Η Μαθητική Κίνηση Αγώνα, είναι σε πολύ καλό δρόμο.  Και έχοντας στο πηδάλιο το συναγωνιστή Πάμπο Χαραλάμπους, θα πετύχει ακόμη περισσότερο.  Είμαι σίγουρη για αυτό.  Συναγωνιστή Πάμπο σε ευχαριστώ που αποτέλεσες το βασικό πρόσωπο για την πλήρη επιτυχία του στόχου μας αυτού.  Συνέχισε ακόμη πιο δυνατά και με μεγαλύτερο πείσμα.

 

Η φοιτητική μας κίνηση αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων εδώ και πολλά χρόνια.  Προσπαθήσαμε, κυρίως με τη συμβολή των παλαιών στελεχών του Αγώνα ως επίσης και με την ουσιαστική δουλειά του Συν. Χρίστου Βαλιαντή, να επαναλειτουργήσουμε τη Φοιτητική μας Οργάνωση σε διάφορες τοπικές.  Καταφέραμε να κρατήσουμε την έδρα του Αγώνα Πανεπιστημίου Κύπρου και να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Αποτελεί για εμάς την μεγαλύτερη στεναχώρια το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πετύχουμε όπως θα θέλαμε τον στόχο αυτό.  Είμαστε σίγουροι όμως ότι αυτό θα πετύχει.  Με πείσμα, συλλογική δουλειά και προσπάθεια και ουσιαστική συνδρομή από το Κίνημα, μπορούμε να καταστήσουμε ξανά τον Αγώνα μας πρωτοπόρο δύναμη στο φοιτητικό κόσμο.

 

Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφερθώ στους Αγώνες που έδωσε ο Αγώνας Πανεπιστημίου Κύπρου.  Ο Αγώνας μας στάθηκε όρθιος παρά τα όσα προβλήματα αντιμετώπισε, παρά τις όσα απανωτά κτυπήματα υπέστη, παρά το γεγονός ότι λυγίσαμε 2 φορές συναισθηματικά και ψυχικά με τις απώλειες αγαπημένων μας ανθρώπων. Της Ελένης μας και του Νεόφυτού μας.  Παρά τις αντιξοότητες αυτές κράτησαν ψηλά τα λάβαρα του αγώνα, είχαν ίσως την εντονότερη παρουσία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, έδωσαν μεγάλους αγώνες ενάντια στο Νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε για τη φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο, το οποίο προς τιμή τους ο Υπουργός το απέσυρε και επανακατέθεσε καινούριο τροποποιημένο, το οποίο ομολογουμένως ήταν σαφώς καλύτερο, αλλά και πάλιν, δυστυχώς, δεν πληρούσε τα κατ ‘ εμάς τα βασικά προαπαιτούμενα, με ουσιαστική περαιτέρω συμμετοχή του Αγώνα στην ΠΟΦΕΝ  κατά την προηγούμενη χρονιά, στους αγώνες της Ομοσπονδίας για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των φοιτητών και στη μαζική εκπροσώπησή μας σε παντώς είδους εκδηλώσεις.  Συνεχίστε με το ίδιο πείσμα την καλή δουλειά για τον Αγώνα μας.  Εμείς όλοι οι παλιοί αγωνίτες είμαστε στο πλάι σας.

 

Η επικοινωνία με τους νέους του τόπου πρέπει να είναι συνεχής και σε όλα τα επίπεδα.  Ξεκινήσαμε έχοντας θέσει ως πρώτο στόχο στον τομέα αυτό την επανακυκλοφορία του περιοδικού της Οργάνωσής μας «Η Σφεντόνα».  Και τα καταφέραμε.  Μετά από 14 και πλέον χρόνια η Σφεντόνα, το εκφραστικό όργανο της Νεολαίας μας, αποτελούσε πια γεγονός.  Και ακολούθως ήρθε και το μηνιαίο πλέον έντυπο της Νεολαίας μας, «Ο Σοσιαλιστής», με θέσεις και απόψεις της Νεολαίας για τα μείζονα θέματα που απασχολούσαν την κοινωνία.  Αποτελεί γεγονός ότι το δικό μας «παιδί» αγκαλιάστηκε από χιλιάδες νεολαίους.  Αυτό μας χαροποιεί και τιμά ιδιαιτέρως.

 

Στόχος της ηγεσίας της Νεολαίας ήταν η πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινωνικού κυρίως περιεχομένου, έχοντας ως στόχο να έρθουμε πιο κοντά στην κοινωνία, να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους και να συμβάλουμε ουσιαστικά στην επίλυσή τους.

 

Μάρτιος 2015, Μάρτιος 2016 και Μάρτιος 2017.  Η Νεολαία ΕΔΕΚ στον αγώνα για την καταπολέμηση του ρατσισμού.  Με εκδηλώσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό διαμηνύσαμε τα δικά μας μηνύματα ενάντια στο ρατσισμό.

 

Ο Ιούλιος του 2015 και του 2016 μας βρίσκει ξανά στους δρόμους.  Στις αντικατοχικές πορείες, να βροντοφωνάζουμε ότι τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια, να δίδουμε το δικό μας αγώνα για απελευθέρωση, δημοκρατία και δικαιοσύνη.

 

Ο δικός μας ο Αύγουστος είναι μελαγχολικός.  Τον αφιερώνουμε στο Δώρο μας.  Όπως κάθε χρόνο έτσι και τον Αύγουστο του 2015 και του 2016 η Νεολαία ΕΔΕΚ έπραξε το ελάχιστο που θα μπορούσε.  Διοργανώσαμε εκδηλώσεις εις μνήμη του ήρωά μας Δώρου Λοίζου σε Λευκωσία και Λεμεσό.  Εκδηλώσεις στις οποίες ξεχείλιζε το συναίσθημα, η αγάπη για τον συνάνθρωπο αλλά παράλληλα πλανάτο ακόμη εκείνο το ποιος και το γιατί, και ας έχουν περάσει 43 χρόνια.  Δεν θα μπορούσα σε αυτό το σημείο να μην ευχαριστήσω 2 φίλους.  Τον Βασίλη Χατζηστυλλή και τον Θεράπων Θεράποντος οι οποίοι, ο μεν πρώτος με την πένα του και ο δε δεύτερος με την υποκριτική του ικανότητα κατάφεραν με το πιο συγκλονιστικό τρόπο να μας μεταφέρουν, έστω και με αυτό τον τρόπο, τον Δώρο μας στο σήμερα.

 

Οι φιλανθρωπικές δράσεις και εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από αυτή τη διετία.  Μια δύσκολη διετία για τον Κυπριακό Λαό.  Μια διετία στην οποία πολλοί συμπολίτες μας ήρθαν αντιμέτωποι με την πείνα και την οικονομική δυσχέρεια.  Η Νεολαία ΕΔΕΚ στάθηκε στο πλευρό του Κυπριακού λαού.  Συλλέξαμε πολλές φορές τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, σχολικού εξοπλισμού, χρήματα και βοηθήσαμε τους καταπονημένους συμπολίτες μας, εισπράττοντας ως αντίτιμο το δικό τους δάκρυ χαράς και το δικό τους χαμόγελο.  Αυτό ήταν το μεγαλύτερο ευχαριστώ.

Εθελοντικές αιμοδοσίες, εθελοντικές συλλογές δειγμάτων για εξεύρεση δότη μυελού των οστών για συνανθρώπους μας, η επίσκεψη και στήριξη των άρρωστων συνανθρώπων μας, των παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και στο παιδο – ογκολογικό τμήμα, μας δίδαξαν τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής.  Οι προσωπικές μου εμπειρίες την διετία αυτή μου θύμισαν τη σημαντικότητα του αγαθού της υγείας και τη σημασία της στήριξης των ανθρώπων αυτών.  Να είστε πάντοτε στο πλάι τους, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

 

Αυτή η διετία βρήκε την πατρίδα μας δυστυχώς αντιμέτωπη και με την πύρινη λαίλαπα.  Η μεγάλη οικολογική καταστροφή η οποία προκλήθηκε στην περιοχή της Σολέας δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους.  Από την πρώτη στιγμή εθελοντές της Νεολαίας ΕΔΕΚ έτρεξαν στην περιοχή και συνέβαλλαν όπου αυτό ήταν δυνατόν για περιορισμό της ζημιάς και ακολούθως στην επιδιόρθωση αυτής με διάφορες δενδροφυτεύσεις.

 

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Νεολαία μας πραγματοποίησε το τριήμερο συνέδριό της με Θέμα «Υγεία και Νεολαία».  Με την συμμετοχή 40 σχεδόν νέων στο συνέδριό μας, συζητήσαμε μεταξύ άλλων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, το κάπνισμα και το αλκοόλ και φιλοξενήσαμε καταξιωμένους ιατρούς οι οποίοι μας παρουσίασαν τις δικές τους θέσεις επί θεμάτων που απασχολούν τον τομέα της υγείας.

 

Μια διετία στην οποία πραγματοποιήθηκαν και 2 εκλογικές διαδικασίες.  Οι βουλευτικές εκλογές του 2016 και ακολούθως οι δημοτικές εκλογές, βρήκαν τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ να κοσμούνται από πολλούς νεολαίους συναγωνιστές και την επιτυχή εκλογή πολλών εξ αυτών στα δημοτικά συμβούλια.  Ευχόμαστε στους συναγωνιστές αυτούς καλή επιτυχία, την οποία θα έχουν, αν εργαστούν με προσήλωση και καθαρότητα, στα χέρια και στην καρδιά.

 

Η δράση οποιαδήποτε οργάνωσης δεν πρέπει να περιορίζεται στα εθνικά σύνορα όμως ούτε μόνο και για τα εγχώρια θέματα και προβλήματα.  Έτσι και η Νεολαία ΕΔΕΚ.  Η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δανειστές της και τις απειλές αυτών.  Η Νεολαία ΕΔΕΚ στήριξε τον Αγώνα του Ελληνικού λαού με διαδηλώσεις έξω από την Ελληνική πρεσβεία, με πορείες και εκδηλώσεις.

 

Ο Απρίλιος του 2016 μας βρίσκει στη Ζυρίχη.  Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της YES και η οργάνωσή μας εκπροσωπήθηκε με την παρουσία της υποφαινόμενης, του Συν. Νίκου Σολωμού, Έλενας Φιλιππίδου και εκ μέρους της Φοιτητικής Οργάνωσης του Αγώνα με τους Συν. Χρήστο Βαλιαντή, Άντρη Λάμπρου και Αντώνη Ματθαίου.  Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, να τους ενημερώσουμε για το κυπριακό ζήτημα, για την οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας και τα προβλήματα με το οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η νεολαία μας.

 

Η Νεολαία της ΕΔΕΚ αυτή τη διετία βγήκε ακόμη πιο δυναμικά μπροστά.    Με τη δική της διαφορετική άποψη σε πολλά ζητήματα που μας απασχολούσαν.  Πολεμηθήκαμε πολλές φορές από παντού.  Το σίγουρο είναι ότι το χαρήκαμε ιδιαίτερα.  Γιατί καταφέραμε να ξυπνήσουμε πολλούς νέους συμπολίτες μας.  Να τους ωθήσουμε να σκεφτούν διαφορετικά αρχικά, και ακολούθως να δράσουν και διαφορετικά.

 

Στηρίξαμε τις αποφάσεις του Κινήματος, με σημαντικότερο ορόσημο την απόφαση του για το Κυπριακό Ζήτημα το καλοκαίρι του 2015, με την επίσημη πλέον αποκήρυξη της ΔΔΟ.  Η Νεολαία ΕΔΕΚ σήμερα θα κάνει ένα βήμα παρακάτω.  Στηρίξαμε όμως και τις διαφορετικές θέσεις της Νεολαίας όπου αυτές υπήρχαν, στα συλλογικά όργανα του Κινήματος και προωθήσαμε τις δικές μας απόψεις μέχρι τέλους, πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι σε όσους μας εμπιστεύθηκαν.

 

Φυσικά, η Νεολαία μας δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει το Γιατρό της. Μάιος του 2015 και του 2016 μας βρήκε να γιορτάζουμε μαζί με το γιατρό μας τα 95α και 96α γενέθλιά του, σε δύο όμορφες και συγκινητικές εκδηλώσεις, οι οποίες οφείλω να ομολογήσω πως τον χαροποίησαν ιδιαίτερα.  Τα 97α γενέθλιά του τα γιορτάσαμε και πάλι παρέα, σε ένα πιο ζεστό κλίμα, στο δικό του σπιτικό.    Θα ήθελα να πω στο σημείο αυτό πως από τη διαδρομή μου αυτά τα 2,5 χρόνια ως πρόεδρος της οργάνωσης μου αποκόμισα το μεγαλύτερο δώρο.  Η ουσιαστική μου γνωριμία με τον γιατρό Λυσσαρίδη, το δέσιμο μας, οι πολύωρες μας συζητήσεις και τα γέλια μας, θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου.

 

Άξιο αναφοράς είναι η ουσιαστική συμμετοχή του Συν. Νέμου Κουτσοκούμνη στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, και δη η συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στα μέγιστα για την ευημερία του Οργανισμού και κατ’ επέκτασιν της νεολαίας.

 

Θα κλείσω με την ουσιαστική μας συμμετοχή στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.  Η οργάνωσή μας εκπροσωπείται στη Γραμματεία του Συμβουλίου μετά από εκλογική διαδικασία, από τον Συναγωνιστή Πλαστήρα Χριστοφίδη, ο οποίος με την ουσιαστική του δράση και παρέμβαση συμβάλει τα μέγιστα για την ευημερία του συμβουλίου και την ορθή πορεία του.  Περαιτέρω, άκρως σημαντική είναι και η συμμετοχή μελών της Νεολαίας μας στα εκπαιδευτικά διήμερα που διοργανώνει το Συμβούλιο, στις εκδηλώσεις του για χάραξη πολιτικής και στρατηγικής.

 

Οι δράσεις και εκδηλώσεις μας πολλές.  Σημασία δεν έχει να παραθέσω περισσότερα λόγια για τη διετή δράση της Οργάνωσής μας.  Σημασία έχει να αντιληφθούν όλοι ότι η κοινωνία μας θέλει έξω στους δρόμους, στον αγώνα, δίπλα στους συμπολίτες μας.  Πετύχαμε πολλά αυτά τα 2,5 χρόνια.  Έχουμε όμως ακόμη πολλά.

 

Αγαπητοί συναγωνιστές,

 

Βασικό προαπαιτούμενο για την επίτευξη των στόχων αυτών ήταν η συλλογική δουλειά και η ομαδικότητα.  Οφείλω να ομολογήσω ότι είχα τους καλύτερους συνεργάτες και αποτελεί για εμένα γεγονός ότι χωρίς τη δική τους ουσιαστική συνδρομή δεν θα μπορούσα από μόνη μου να πετύχω τίποτε.  Παναγιώτη, Πλαστήρα, Πάμπο, Χριστόδουλε, Αντώνη, Νικόλα, Χρίστο, Πάμπο.  Σας ευχαριστώ θερμά για την ουσιαστική σας στήριξη και συμβολή για να τα καταφέρουμε όλα αυτά.  Χωρίς εσάς τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν.  Ευχαριστώ θερμά και την Στέλλα Αντρέα, το έμμισθο προσωπικό της Νεολαίας για αυτά τα 2,5 χρόνια συνεργασίας μας.

 

Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι ξέχασα κάποιον.  Δεν τον ξέχασα.  Ας μου επιτρέψουν οι αγαπημένοι πλέον φίλοι να τον ευχαριστήσω ιδιαιτέρως.

 

Αγαπημένε Γιώργο,

 

Το δικό μας το στοίχημα, παρά το γεγονός ότι γνωριζόμαστε πέραν την μιας 10 ετίας ήταν το πιο δύσκολο.  Να σου αποδείξω αρχικά, ούτως ώστε να μου αποδείξεις και εσύ.  Η πλήρης αφοσίωσή σου στη Νεολαία τα τελευταία 2,5 χρόνια, η μεγάλη σου προσπάθεια για παρουσία της νεολαίας στα ΜΜΕ, στον έντυπο τύπο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απέφερε καρπούς και τα μέγιστα αποτελέσματα.  Σε ευχαριστώ που ήσουν στο πλάι της νεολαίας και κατ΄ επέκτασιν δίπλα μου ως Προέδρου της Οργάνωσης αυτά τα 2,5 χρόνια.  Ελπίζω να κατάφερα να κερδίσω το στοίχημα του Δεκέμβρη του 2015 και  να μην  σε έχω απογοητεύσει.  Σε ευχαριστώ από καρδιάς.

 

Πέραν από τα άτομα όμως αυτά τα οποία είχαν ουσιαστική συμμέτοχή στη Γραμματεία και Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας μας, υπήρχαν και πολλοί άλλοι συναγωνιστές οι οποίοι βοηθούσαν με το δικό τους τρόπο, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο για την επίτευξη των στόχων μας.  Σε όσους έβαλαν λοιπόν το λιθαράκι τους για όλα αυτά.  Ευχαριστώ θερμά όλους! Από την πιο μικρή βοήθεια μέχρι την πιο μεγάλη!

 

2,5 χρόνια όπως ανέφερα με τα ωραία και τα άσχημα.  Αναφέρθηκα μόνο στα ωραία, τα καλά… αυτά θα μείνουν.  Οι όμορφες έντονες στιγμές, τα δάκρυα χαράς, τα χαμόγελα ικανοποίησης, οι πολλοί και καλοί φίλοι που απέκτησα, εντός και εκτός νεολαίας.  Τα υπόλοιπα τα έχω ήδη βάλει στο συρτάρι και θα προσπαθήσω να τα διαγράψω εντελώς.

 

Δεν θα μπορούσα στο σημείο αυτό να μην αναφερθώ σε δύο παιδιά που έχουμε την τιμή να είναι σήμερα στο συνέδριό μας.

 

Αγαπητέ Χρίστο,

 

0ι πολιτικές μας διαφορές δεδομένες.  Οι διαφορετικές μας αντιλήψεις το ίδιο. Οφείλω να ομολογήσω ότι σε δυσκόλεψα ιδιαιτέρως και ήσουν το άτομο που δυσκολεύτηκα πολύ να εμπιστευθώ.  Σε αδίκησα όμως.  Σε ευχαριστώ για την ωραία και ουσιαστική συνεργασία μας με γνώμονα πάντοτε και των δύο οργανώσεών μας για το καλό της νεολαίας.

 

Αγαπημένη μου Αιμιλία,

 

Η Νεολαία της ΕΔΕΚ και η Νεολαία της ΠΕΚ και του ΔΗΚΟ ήταν οι αιτίες για την δική μας γνωριμία, συνεργασία και πλέον φιλία.  Είσαι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου προσέφερε η ενασχόληση μου με την Νεολαία της ΕΔΕΚ.

 

Αγαπητοί,

 

Σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Νεολαία μας.

 

Συναγωνιστή Χρίστο Βαλιαντή,

 

Ξεκινάς με τις καλύτερες προοπτικές.  Εμπόδια και δυσκολίες θα συναντήσεις πολλές.  Έχεις όμως τρομερές δυνατότητες και τους πιο αξιόλογους συνεργάτες για να καταφέρετε τα μέγιστα.

 

Θα σου δώσω μόνο μια συμβουλή:  Να υπηρετείς τους νέους ανθρώπους του τόπου σου, να εργάζεσαι ανιδιοτελώς και με καθαρότητα στο μυαλό και στη ψυχή.  Και να θυμάσαι ότι για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου χρειάζεται συλλογική δουλειά και ομαδικότητα.  Να είστε μια γροθιά πάντοτε.

 

Σου παραδίδω σήμερα, ας μου επιτραπεί η έκφραση, την «προεδρική καρέκλα», χωρίς κανένα ενδοιασμό και κανένα φόβο.  Εμπιστεύομαι απόλυτα και εσένα και τους συνεργάτες σου.

 

Όλοι μας όμως οφείλουμε να είμαστε στρατιώτες.  Στρατιώτες για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού και την προστασία της κοινωνίας. Σε αυτό τον αγώνα, θα είμαι παρούσα!

 

Κλείνω ευχόμενη καλό καλοκαίρι σε όλους σας, υγεία πάνω από όλα και κάθε καλό.

 

Στους αγαπημένους μου συναγωνιστές θα πω μόνο ότι εμείς εδώ θα είμαστε, πρώτα για την πατρίδα και την κοινωνία και ακολούθως για την Νεολαία μας.

 

Σας ευχαριστώ θερμά.

 

Share