Η Νεολαία ΕΔΕΚ τιμά την εθνική αντίσταση

Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάνεις δική σου, βγάλτο από τον νου σου.

(από επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη  στον Ιμπραήμ)

 

Τα οστά των ηρώων που έπεσαν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου στη διάρκεια του αθάνατου έπους του 1940 είναι μια υποθήκη εθνικής πίστεως.

Τα συντρίμμια των φασιστικών δυνάμεων του ιταλικού ιμπεριαλισμού γίνονται οι ακούσιοι μάρτυρες της αξίας του Ελληνισμού.

 

Αν στρέψουμε τα μάτια μας στον απερίγραπτο εκείνο Αγώνα του έθνους θα αντικρύσουμε παντού τη λέξη «θρίαμβος».

 

Ο Ελληνισμός με τη μακραίωνη ιστορία του και τους αδιάκοπους αγώνες του διά την ελευθερία εθριάμβευσε για άλλη μια φορά πανηγυρικά. Με μόνο στήριγμα την πίστη στον Θεό και στα ιδανικά της φυλής οι Έλληνες κατατρόπωσαν τον αλαζονικό φασισμό.

 

Σήμερα ο οικονομικός πόλεμος και η κατασπάραξη των ηθών μας προτάσσουν να παραμείνουμε στο μετερίζι των αγώνων πιο επιτακτικά από ποτέ.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ διαβεβαιώνουμε ότι θα παραμείνουμε ακούραστοι φρουροί στους προμαχώνες για δικαίωση των αγώνων που τόσα χρόνια δίνει ο Ελληνισμός στη Ελλάδα αλλά και στη Κύπρο ωσότου η κάθε μορφής ελευθερίας να είναι καθημερινή απόλαυση και όχι ζητούμενο.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

28-10-2017

Share