Καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974

Καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 που άνοιξε το δρόμο στην Τουρκική εισβολή
‘’Δεν δέχομαι να γονατίσω.
Με καρτερούν οι σύντροφοι στο συρματόπλεγμα
κι οι νεκροί στον Πενταδάκτυλο
Να πεθάνω ναι! Να γονατίσω όχι! ’’
-Βάσσος Λυσαρίδης-
Τιμούμε όλους εκείνους που θυσίασαν την ζωή τους προσπαθώντας να αναστείλουν το πραξικόπημα εναντίον του Εθνάρχη Μακαρίου που οδήγησε τον τόπο στην εθνική τραγωδία.
Ο αγώνας όσων θυσιάστηκαν για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την συνέχιση του αντικατοχικού αγώνα μας μέχρι την δικαίωση της πατρίδας μας.
Μεγάλη μας προτεραιότητα και ύψιστος στόχος παραμένει ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και της αποκατάστασης των δικαιωμάτων ολόκληρου του Κυπριακού λαού.
Καταδικάζουμε και πάλι το Πραξικόπημα και την Εισβολή και δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε ανυποχώρητοι στον αγώνα μας για απελευθέρωση της πατρίδας μας.
Ως Νεολαία ΕΔΕΚ, κόντρα σε όσους θέλουν να αλλοιώσουν την ιστορία της Κύπρου λεκτικά και ιστορικά, δηλώνουμε απερίφραστα πως θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για να τιμήσουμε τις ψυχές αυτών που χάθηκαν πολεμώντας για την ελευθερία μας και την εθνική μας αξιοπρέπεια αλλά κυρίως διότι έχουμε αποφασίσει να μαχόμαστε ωσότου πορευτούμε Λεύτεροι σε Λεύτερο Πενταδάκτυλο.
Γραφείο Τύπου
Νεολαίας ΕΔΕΚ
15 Ιουλίου 2021
Share