ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ- Ο Πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος

Ο  εντοπισμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο  δεν πρέπει να προκαλέσει πανικό.

Χρειάζεται ψυχραιμία και συνεργασία όλων για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών και των μέτρων που συστήνουν οι αρμόδιοι και οι ειδικοί.

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος μετάδοσης του κορωνοϊού είναι απαραίτητα ως πρώτο μέτρο πρόληψης και κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Η εφαρμογή προληπτικών μέτρων προκειμένου να ελεγχθεί και να περιορισθεί η εξάπλωση του ιού αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα στην διαμόρφωση και στην εφαρμογή προγράμματος προστασίας των εργαζομένων.

 

Στα πλαίσια αυτά επιβάλλεται η υλοποίηση μέτρων προς δύο κατευθύνσεις:

 

Πρώτον, τον σχεδιασμό της ενημερωτικής εκστρατείας προς τους εργαζόμενους με την συμμετοχή εργοδοτών και συντεχνιών με στόχο την λήψη μέτρων πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης τυχών περιστατικών με κορονοϊό στους χώρους εργασίας.

 

Δεύτερον, την λήψη μέτρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους εργασίας οι οποίοι συγκεντρώνουν μεγάλους αριθμούς εργαζομένων. Ειδικότερα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια και Υγεία των εργαζομένων θα πρέπει σε συντονισμό με τις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας να αναλάβει ενεργότερο ρόλο ώστε να εντοπισθούν οι εργασιακοί χώροι που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο και να ληφθούν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

 

Νεολαία ΕΔΕΚ

11 Μαρτίου 2020

Share