Χαιρετισμός Πάμπου Χριστοδούλου στο 15ο Τακτικό Συνέδριο της Νεολαίας ΕΔΕΚ

 

Συναγωνιστή Πρόεδρε του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλε,πρόεδρε του Οργανισμού Νεολαίας Παναγιώτη Σεντόνα, Πρόεδρε του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου Μάριε Φιλίππου,αξιότιμοι προσκεκλημένοι, Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες.

Είναι με μεγάλη χαρά και τιμή που σας καλωσορίζω στο 15ο Τακτικό Συνέδριο της Νεολαίας ΕΔΕΚ , της Νεολαίας του Δώρου Λοίζου .

Μετά από ώριμη σκέψη και αίσθημα ευθύνης προς τη παράταξη μας αποφάσισα να διεκδικήσω τη προεδρία της Νεολαίας ΕΔΕΚ και από σήμερα και για τα επόμενα δυο χρόνια να είμαι στο πηδάλιο της οργάνωσης .

Σε μια κοινωνία που αμφισβητεί τα πάντα η ενεργός συμμετοχή στα κοινά είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε νέο που θέλει να αλλάξει κάτι.

Προσωπικά η εμπλοκή μου στα κοινά από τα μαθητικά μου χρόνια στη Μαθητική Κίνηση Αγώνα , στα φοιτητικά στον Αγώνα Πανεπιστημίου Κύπρου και μετέπειτα στη Φοιτητική ένωση και ως Γραμματέας Φοιτητών την οργάνωσης είχε πάντα γνώμονα τη προσπάθεια βελτίωσης για το μέλλον των νέων του τόπου μας.

Οι νέοι σήμερα έχουν την τάση να αποφεύγουν την εμπλοκή με τα κοινά. Αν έχουν δίκαιο ή άδικο δεν μπορώ να το απαντήσω , αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως νιώθουν ότι οι ιδέες και οι απόψεις τους δεν ακούγονται.

Εδώ πιστεύω είναι ο ρόλος της δικής μας Νεολαίας να μεταφέρει τις ιδέες και τις ανησυχίες των νέων μας στη βάση του κινήματος και στα κέντρα λήψης αποφάσεων πάντα μέσα από τις δράσεις μας και να εμπλακούν νέα άτομα.

Δυναμικά μπροστά , μακριά από φανατισμούς όλοι μαζί να κτίσουμε την κοινωνία που ονειρευόμαστε.

Δεν θέλω να πω πολλά , όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πως προτιμώ να κάνω πράξεις και τα αποτελέσματα τους . θα ήθελα εν κατακλείδι να αναφερθώ στους τρείς πυλώνες που θα προσπαθήσω να κινηθώ τα δύο χρόνια της θητείας μου.

Πρώτος πυλώνας η Μαθητική και η Φοιτητική μας κίνηση , οι ρίζες που θα τροφοδοτήσουν το μέλλον μας .

Δεύτερος πυλώνας οι νέοι του τόπου μας η ενημέρωση τους σε θέματα που τους απασχολούν , Κυπριακό , Οικονομία και τη κοινωνία ευρύτερα με στόχο τη προώθηση μιας αμφίδρομης σχέσης για ένα καλύτερο μέλλον.

Τρίτος πυλώνας φυσικά η κοινωνική προσφορά στο συνάνθρωπο και η προώθηση της ανάπτυξης του αθλητισμού και των τεχνών.

Για τα επόμενα δύο χρόνια υπόσχομαι Αγώνα , μόνο Αγώνα , Πάμε δυναμικά Μπροστά !

Σας ευχαριστώ.

 

Share