Καταδίκη Προδοτικού Πραξικοπήματος

 

Πέρασαν, δυστυχώς, 45 χρόνια από την προδοσία και το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, η Νεολαία ΕΔΕΚ τιμά τους αγωνιστές της αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία και υπερασπίστηκαν το νόμιμο εκλεγμένο ηγέτη του λαού μας τον Εθνάρχη Μακάριο. Καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 που άνοιξε το δρόμο στην Τουρκική εισβολή.

 

Τιμούμε όλους εκείνους που θυσίασαν την ζωή τους προσπαθώντας να αναστείλουν το πραξικόπημα εναντίον του Εθνάρχη Μακαρίου που οδήγησε τον τόπο στην εθνική τραγωδία.

 

45 χρόνια μετά, με τις τραγικές συνέπειες να παραμένουν αναλλοίωτες οφείλουμε να θυμόμαστε την μεγάλη προδοσία και το δίδυμο έγκλημα που στιγματίζει μέχρι και σήμερα την πατρίδα μας.

 

Ο αγώνας όσων θυσιάστηκαν για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την συνέχιση του αντικατοχικού αγώνα μας μέχρι την δικαίωση της πατρίδας μας. Μέχρι να εξευρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, την συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την μια ιθαγένεια, μια νομική και διεθνή προσωπικότητα.

 

Μεγάλη μας προτεραιότητα και ύψιστος στόχος παραμένει ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και της αποκατάστασης των δικαιωμάτων ολόκληρου του Κυπριακού λαού.

15 Ιούλιου 2019

 

Αυτές τις μέρες τις προδοσίας και του εγκλήματος δίνουμε το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε απαράδεκτες υποχωρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την Κυπριακή Δημοκρατία και καταπατούν τα δικαιώματα των πολιτών.

 

Καταδικάζουμε και πάλι το Πραξικόπημα και την Εισβολή και δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε ανυποχώρητοι στον αγώνα μας για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

 

Share