Το ντροπιαστικό σήμερα συμπληρώνει το αβέβαιο αύριo

Αρθρό του Προέδρου της Νεολαίας ΕΔΕΚ

Χρίστου Βαλιαντή

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες διάφορων μοναδικών καταστάσεων που μας αφήνουν άφωνους και μας γεμίζουν οργή και θυμό για όλα αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας. Ως κοινωνία παραμένουμε απλοί θεατές σε όλα αυτά τα γεγονότα όπως το διπλό φονικό, η ανταλλαγή πυρών αστυνομίας και υπόκοσμου, ο θάνατος του 10χρονού.

Παρακολουθώντας τα γεγονότα αυτά, γεμάτος ερωτηματικά για τους λόγους που γίνονται όλα αυτά και το πως καταντήσαμε έτσι στην μικρή μας σκλαβωμένη πατρίδα, σκέφτομαι τι να φταίει άραγε για τη σημερινή κατάσταση; Ίσως άραγε να φταίμε κι εμείς για όλα όσα γίνονται, ίσως να έχει μερίδιο ευθύνης και ο κάθε ένας από εμάς;

Οι καιροί, δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουν αλλάξει και με την πάροδο του χρόνου αλλάζουμε κι εμείς. Ξεχνάμε εύκολα, αφήνουμε πράγματα και καταστάσεις να φεύγουν απαρατήρητα και προχωράμε ο καθένας το δρόμο του (πόσοι από εμάς αφήνουμε την καλοπέραση μας για να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας, για κάτι πιο μεγάλο από εμάς.

Δεν ασχολούμαστε καθόλου!

Κι αυτό γιατί πλέον οι ρυθμοί της ζωής μας είναι τόσο έντονοι, με την δικαιολογία ότι δεν προλαμβαίνουμε να κάνουμε τα δικά μας και θα βρούμε ώρα να ασχοληθούμε και με την μεγαλύτερη εικόνα;

Μήπως φταίει η κοινωνία που, στην πλειοψηφία της, έχει ως απώτερο σκοπό το κέρδος και έτσι στέκεται ενάντια σε κάθε μορφή ηθικής ή και ιδεών και εμείς απλά εκεί να υπακούμε για να μπορέσουμε και εμείς να ζήσουμε μέχρι παρακάτω;

Φταίνε άραγε οι καιροί που αλλάζουν ή άραγε εμείς που, αλλάζοντας με την πάροδο του χρόνου, ξεχάσαμε το πως να είμαστε Άνθρωποι και σιγά σιγά αφήσαμε το κόσμο μας να μετατρέπεται σε μια κτηνωδία, που όλοι παρακολουθούμε πλέον με αηδία και απορία.

Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε ο κάθε ένας από εμάς μέσα μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να επιφέρουμε μεγάλη αλλαγή σε αυτή την σκληρή και άκαρδη κοινωνία, όπως κατάντησε.

Είναι καιρός να καταλάβουμε πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι Άνθρωπος.

Είναι καιρός να γίνουμε ενεργοί πολίτες, να μην είμαστε αμέτοχοι, να στηρίζουμε καθημερινά συνανθρώπους μας που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Είναι καιρός να νιώσουν ότι έχουν δίπλα τους Ανθρώπους, που θα τους κρατήσουν στις δύσκολες στιγμές.

Και τότε ναι, θα έρθει ο καιρός που το μέλλον θα είναι πιο ελπιδοφόρο για εμάς και τις νέες γενιές.

22-05-2018

Share