Χρέος όλων μας να αντιδρούμε έμπρακτα σε κάθε σεξιστική έκφραση

Η δίκη της υπόθεσης της Ελένης Τοπαλούδη είναι σε κάθε περίπτωση μια δίκη-ορόσημο. Συμβολοποιεί την αποκατάσταση της τιμής της Δικαιοσύνης απέναντι στην προσπάθεια συστημικής αποσιώπησης δεδομένων. Συμβολοποιεί την πορεία που θα έπρεπε να έχουν πάρει δεκάδες άλλες υποθέσεις βιασμών που αρχειοθετήθηκαν, και δίνει το βήμα σε εκατοντάδες γυναίκες να πάρουν το θάρρος και να μιλήσουν.

 

 

Η δολοφονία της Ελένης δεν ήταν ένα μεμονωμένο έγκλημα. Απεικονίζει την παθογένεια που είναι βαθιά ριζωμένη στις τοπικές και όχι μόνο κοινωνίες.

 

 

Η κραυγή της μάνας είναι το μεγαλύτερο μάθημα για όλους μας.
“Να είστε άνδρες με μπέσα, μην γίνεστε βιαστές”.
Μια κουβέντα τόσο ανατριχιαστική, και τόσο αληθινή.

 

 

Δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση στην υπόθεση Τοπαλούδη , μπορούμε ομώς να μιλάμε για μια λειψή δικαίωση , γιατί καμία ποινή δεν φέρνει πίσω την Ελένη, που σαν αποκορύφωμα φέρνει στην επιφάνεια τη σαπίλα. Αν θέλουμε όμως να μιλάμε για ενα καλύτερο κόσμο στον οποίο φανταζόμαστε να μεγαλώνουν τα παιδιά μας, η προσπάθεια θα πρέπει να είναι καθημερινή και αδιάκοπη.

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων μας, να αντιδρούμε έμπρακτα σε κάθε σεξιστική έκφραση όπου κι αν αυτή παρατηρείται. Στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη έγινε η αρχή, για να αλλάξουν πολλά στην Ελληνική και Κυπριακή κοινωνία.

 

 

Γραφείο Τύπου
Νεολαίας ΕΔΕΚ
19 Μαΐου 2020

Share