Το Πολυτεχνείο θα ζει μέσα από τις πράξεις μας

Η 17η Νοεμβρίου έμελλε να αλλάξει άρδην τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου. Δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός ούτε αποκύημα της φαντασίας μας όπως θέλησαν να το παρουσιάσουν η ηγεσία των Συνταγματαρχών.

 Το Πολυτεχνείο ήταν, είναι και θα συνεχίσει να παραμένει ένα ζωντανό παράδειγμα αφοσίωσης στη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  και την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Όταν οι ‘’εθνοπατέρες’’ εγκληματούσαν εις βάρος του ελληνικού λαού, δολοφονώντας και εξορίζοντας πλήθος αριστερών χρησιμοποιώντας το πρόσχημα ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΝΩΝ, υπήρξαν πολλές ανώνυμες γενναίες ψυχές που αποφάσισαν πως έπρεπε να αγωνιστούν θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για το κοινό καλό ,για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Δεν ήταν μόνο φοιτητές ήταν πολίτες διαφόρων ηλικιών που διεκδικούσαν αυτό που τους στερούσαν με τόσο εγκληματικό τρόπο, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους. Αγωνίστηκαν όπως αρμόζει σε κάθε Έλληνα τραγουδώντας περήφανα και χωρίς το παραμικρό ίχνος φόβου  τον Εθνικό  Ύμνο κρατώντας ανά χείρας την ελληνική σημαία. Τραγουδούσαν ακόμα και όταν το τανκς έριχνε την πόρτα του Πολυτεχνείου και όταν οι ένστολοι πυροβολούσαν στα τυφλά.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ τιμούμε τη σημερινή μέρα έτσι όπως αξίζει σε αυτά τα γνωστά και άγνωστα παιδιά και νέους. Ο αγώνας μας για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας μας δεν θα σταματήσει ποτέ. Θα συνεχίσουμε να τιμούμε δια βίου την περήφανη γενιά του Πολυτεχνείου.

‘’ Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή’’

Οδυσσέας Ελύτης-

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

17-11-2021

Share