Ο Πόλεμος τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους

Πέντε χρόνια μετά την επίσημη έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, τις αιμοσταγείς επελάσεις των μακελάρηδων ισλαμιστών τρομοκρατών, τη δολοφονική ρίψη χημικών όπλων σε σχολεία και νοσοκομεία, οι διεθνιστές και ειρηνοποιοί Δυτικοί αποφάσισαν τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου να επιβάλουν την ειρήνη μέσα από μία ανελέητη επιχείρηση βομβαρδισμών.

 

«Όταν αυτοί που είναι ψηλά μιλάνε για ειρήνη ο απλός λαός ξέρει πως έρχεται πόλεμος. Όταν αυτοί που είναι ψηλά καταριούνται τον πόλεμο οι διαταγές για επιστράτευση έχουν υπογραφεί.» Αυτό που έχει γράψει κάποτε ο Μπρέχτ καταδικάζοντας κάθε είδους πολεμική επιχείρηση, το μετουσίωσαν σε πράξεις οι Αμερικάνοι, οι οποίοι έχοντας αυτοανακηρυχθεί σε πολεμιστές της ειρήνης και της ασφάλειας, αποφάσισαν να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, όπως ακριβώς έπραξαν στον Ιράκ και το Αφγανιστάν, επιλέγοντας να χτυπήσουν όχι καίριες στρατηγικές θέσεις ούτε στρατόπεδα των Ισλαμιστών τρομοκρατών αλλά αμάχους. Οι πόλεις της Συρίας παραδόθηκαν αβοήθητες στον αδίστακτο επεκτατισμό των Αμερικανών και των συμμάχων τους.

 


Η Κύπρος συμμετείχε άθελά της σε αυτήν επιχείρηση, καθώς οι Άγγλοι χρησιμοποίησαν τις βάσεις του Ακρωτηρίου για την απογείωση των πολεμικών τους αεροσκαφών. Η κυβέρνηση έσπευσε να μας καθησυχάσει λέγοντας πως δεν θα επηρεαστεί το νησί μας από τις πολεμικές επιχειρήσεις της Συρίας, διότι ο πόλεμος αυτός δεν είναι δικός μας. Δυστυχώς αυτός ο πόλεμος είναι και δικός μας. Όταν βλέπουμε το ασταμάτητο και ανελέητο αιματοκύλισμα αμάχων, οικογένειες να ξεκληρίζονται, τα νοσοκομεία να είναι γεμάτα από σωρούς παιδιών, δεν είναι δυνατόν αυτός ο πόλεμος να μην είναι και δικός μας.


Η Νεολαία ΕΔΕΚ  δεν θα αποτελέσει ποτέ την μαριονέτα των σύγχρονων σταυροφόρων της Ανατολής, δεν θα στηρίξει σε καμία περίπτωση ούτε τις ειρηνευτικές δυνάμεις του Τραμπ και των συμμάχων του ούτε όμως και την δολοφονική κυβέρνηση του Άσαντ. Θα σταθούμε με κάθε προσωπικό κόστος στο πλευρό του Συριακού Λαού, του μοναδικού πραγματικού θύματος σε αυτό το έγκλημα. Θα σταθούμε δίπλα στους Σύριους με δυναμικές κινητοποιήσεις και όχι κατακλύζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες νεκρών παιδιών παρακαλώντας την Αμερική και την Ευρώπη να λυπηθούν για τα εγκλήματα που διαπράττουν.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ θα είναι στην πρώτη γραμμή της αντίδρασης και της αντίστασης. Κυπριακέ λαέ αυτός ο πόλεμος είναι και δικός σου αποφάσισε λοιπόν αν θα είσαι συνένοχος στο έγκλημα τους!

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

15/04/2018

Share