Νεολαία ΕΔΕΚ: Η μείωση της στρατιωτικής θητείας χωρίς σχεδιασμό, αποτελεί μονάχα ένα προεκλογικό τέχνασμα της Κυβέρνησης

Έψαξε από εδώ , έψαξε απο εκεί και τίποτα… Να μια φαεινή ιδέα της Κυβέρνησης να αλιεύσει ψήφους! Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ξαφνικά η Κυβέρνηση απεφάνθη να μειώσει τη στρατιωτική θητεία. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ βέβαια… αλλά αυτές οι δόλιες σκοπιμότητες της Κυβέρνησης που υποτιμούν το δείκτη νοημοσύνης των ψηφοφόρων είναι εκνευριστικό.

Η θέση της Νεολαίας ΕΔΕΚ διαχρονικά ήταν η μείωση της στρατιωτικής θητείας με την εκπλήρωση όμως κάποιων παραμέτρων:

  • Θα πρέπει να αναπληρωθούν οι κληρωτοί οπλίτες με μισθωτούς οπλίτες μακράς διαρκείας, μια παράμετρος η οποία θα εξασφαλίσει και εργασία σε μεγάλο αριθμό νέων ανέργων. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό και το γεγονός ότι με βάση μελέτη η κατάταξη των οπλιτών στην Εθνική Φρουρά είναι φθίνουσα λόγω της υπογεννητικότητας.
  • Θα πρέπει να μηχανοκινηθούν όλες οι μονάδες έτσι ώστε να καλυφθεί ο χρόνος αντίδρασης.
  • Χρειάζεται να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν τα οπλικά συστήματα και να προχωρήσουμε στην αγορά νέων εξοπλιστικών μέσων.
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τεχνολογικά μέσα για την παρατήρηση και τον εντοπισμό συγκέντρωσης εχθρικών δυνάμεων (αλλά και για την αποτροπή κλοπών στρατιωτικού υλικού).

Υ.Γ: Τα προεκλογικά τεχνάσματα της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμα, και δεν χαιρετίζουμε τέτοιου είδους ενέργειες που είναι ξεκάθαρα ψηφοθηρικές. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να λάβει αυτό το μέτρο μετά τις βουλευτικές εκλογές μειώνοντας έτσι το κενό που θα δημιουργηθεί μεταξύ των δυο σειρών κατατάξεων.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

25/02/2016

Share