Νεολαία ΕΔΕΚ για ΠΟΕΔ: Η παιδεία σε παγίδα.

Καταρχάς , το δικαίωμα της απεργίας είναι αναφαίρετο για κάθε εργαζόμενο είτε στο Δημόσιο, είτε στον Ιδιωτικό Τομέα. Η αναστάτωση που υποτίθεται προκλήθηκε κατά την άποψη του Υπουργείου Παιδείας είναι επιχείρημα που ανήκει στην νεοφιλελεύθερη και αντεργατική λογική της Δεξιάς.

 

Τα προβλήματα στην εκπαίδευση κ. Καδή , δεν αποτελούν μόνον τεχνικής φύσεως , ή διδακτέας ύλης αλλά και ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Το υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε πλήρωση θέσεων με στρατιές έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς ωστόσο να υπάρχει πιθανότητα μονιμοποίησης του.

 

Η στυγνή εκμετάλλευση που τυγχάνουν οι εκπαιδευτικοί από τις αντιδραστικές πολιτικές του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, πρέπει να τερματιστεί. Ζητούμε την άμεση μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων και τον τερματισμό του εργασιακού μεσαίωνα που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον χώρο της παιδείας.

 

Ως σοσιαλιστές τασσόμαστε πλάι στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών αλλά και στην απαίτηση του λαού για δωρεάν, δημόσια και ποιοτική εκπαίδευση. Γιατί η παιδεία ενός λαού δεν πρέπει να θανατώνεται στην γκιλοτίνα των καπιταλιστών.

 

Γραφείο Τύπου
Νεολαίας ΕΔΕΚ
22/09/2016

 

Share